Microsoft face toate pregătirile necesare pentru a renunța la vechile sale browsere, întrucât a anunțat că nu va mai oferi suport pentru originalul Edge și Internet Explorer 11.

Compania a anunțat în iunie apariția unei noi versiuni pentru împătimitul său Edge, și anume Edge Chromium, care aduce noi funcții și ce va fi disponibil printr-un simplu update de sistem. În cele ce a urmat, chiar așa a și fost iar o groază de persoane care nu știau de această noutate, s-au trezit cu un browser instalat, dacă am putea să-i zicem așa, forțat (cum am discutat și aici).

Desigur, are logică această mutare, chiar dacă încalcă unele reguli de etică. Cu toate acestea, noul browser este dezvoltat pe nucleul de bază al rivalului său, Google Chromium, o variantă mai light care promite să ofere o experiență îmbunătățită în termeni de performanță, standarde de compatibilitate, număr de extensii și securitate.

Rămâi cu bine, Edge și Internet Explorer 11!

Începând cu 9 martie 2021, Microsoft va înceta să ofere actualizări de securitate pentru originalul Edge. Browser-ul își va continua, desigur, funcționalitatea și după acea dată dar nu cu toate pachetele de actualizări la zi, astfel încât va rămâne vulnerabil în bătaia oricărui mic hacker.

Cu siguranță, nu există prea multe persoane care utilizează această versiune. Iar mai mult ca sigur, la următorul update 20H2, Microsoft se va asigura să-ți instaleze (fără voința ta) noua lui jucărie.

Edge original 2

De altfel, situația e aceeași și pentru IE 11 care, până acum, a mai avut vlagă doar fiindcă Microsoft a dorit asta. În principal, utilizat la nivel de business, gigantul va renunța și la el începând cu 30 noiembrie 2020.

Următorul pe lista neagră este și întreaga suită Microsoft 365 cloud, care împreună cu toate cele menționate anterior, nu va mai beneficia de suport pe Internet Explorer 11 începând cu 17 august 2021.

Prin această cale, nu doar utilizatorii de zi cu zi vor face migrarea forțată spre noul Edge, însă și companiile vor trebui să accepte schimbarea, mai ales pentru a putea folosi în continuare serviciile Microsoft pe un browser deținut de aceeași companie.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.