BusinessJocuriŞtiri

Microsoft primeşte undă verde din partea Uniunii Europene pentru achiziţia Activision

Microsoft primeste aprobarea Uniunii Europene pentru achizitia de 68,7 miliarde de dolari a companiei de gaming Activision Blizzard King

Microsoft a primit aprobarea Uniunii Europene pentru achizitia de 68,7 miliarde de dolari a companiei de gaming Activision Blizzard King, dupa ce a reusit sa-si linisteasca ingrijorarile cu privire la tranzactie. Cu toate acestea, tranzactia are in continuare obstacole de depasit, fiind blocata recent de autoritatea de reglementare din Marea Britanie, iar FTC din SUA nu este inca de acord cu aceasta.

Aprobarea UE vine cu o conditie importanta: Microsoft va trebui sa acorde o licenta de 10 ani pentru serviciile de gaming in cloud concurente, astfel incat sa permita acestora sa transmita jocurile Activision. Aceasta a fost promisiunea cheie care a castigat sprijinul Comisiei Europene. In ciuda faptului ca Microsoft detine propriul serviciu de streaming de jocuri, utilizatorii serviciilor concurente din intreaga lume vor avea acum garantia accesului la jocurile actuale si viitoare ale Activision pentru PC si console.

Microsoft activision

Interesant este faptul ca ingrijorarile atat ale UE, cat si ale autoritatii de reglementare din Marea Britanie s-au concentrat pe streaming. Investigatia UE a constatat ca Microsoft nu are niciun motiv sa refuze distribuirea jocurilor Activision pe PlayStation-ul Sony (citand statisticile care arata ca exista patru PlayStations pentru fiecare Xbox in zona economica europeana). In plus, chiar daca Microsoft ar retrage jocurile Activision de pe hardware-ul PlayStation, „aceasta nu ar afecta semnificativ concurenta de pe piata consolelor. Si aceste jocuri ar fi disponibile oricum pentru a fi jucate pe serviciile de streaming non-Microsoft, conform acordului.

In afara UE, Microsoft a primit unda verde din partea Japoniei, Braziliei, Arabiei Saudite, Chiliei, Africii de Sud si Serbiei. Ramane de vazut daca angajamentul facut de Microsoft catre UE va convinge si autoritatea de reglementare din Marea Britanie.

Sursă
gsmarena.com

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website. În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele. În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button