TechInternetMicrosoft restricționează funcțiile Edge pentru versiunile...

Microsoft restricționează funcțiile Edge pentru versiunile neactivate de Windows

Viața utilizatorilor de Windows neactivat devine și mai dificilă odată cu noile modificări aduse browserului Edge

Microsoft, gigantul de software, a anunțat că intenționează să restricționeze anumite funcții ale browserului Edge pentru versiunile neactivate de Windows. Această decizie vine ca o nouă provocare pentru utilizatorii de computere cu Windows neactivat, deoarece aduce o serie de modificări browserului proprietar al companiei.

- Publicitate-

Funcțiile responsabile de controlul activării sistemului de operare vor fi afectate

Potrivit surselor, cea mai recentă versiune de Edge Canary include o inovație care va limita funcționarea unor caracteristici-cheie. În special, se face referire la trei funcții ascunse care sunt responsabile de controlul activării sistemului de operare. Una dintre aceste funcții este identificată ca fiind „msEdgeLockSettingsInNonActivatedOS”. Atunci când aceste funcții sunt activate, utilizatorii vor primi o notificare care indică faptul că sistemul de operare Windows nu este activat și că anumite setări vor fi restricționate.

Microsoft restricționează funcțiile Edge pentru versiunile neactivate de Windows

Deși nu au fost oferite informații specifice referitoare la funcțiile exacte ale browserului Edge care vor fi indisponibile pentru proprietarii de computere cu Windows neactivat, informațiile scurse sugerează că personalizările de bază vor fi afectate. Astfel, modificarea setărilor filei, conținutul personalizat MSN și schimbarea temei vor fi interzise.

Impactul asupra utilizatorilor de Windows neactivat

Această decizie a Microsoft va avea un impact semnificativ asupra utilizatorilor de Windows neactivat. Aceștia se vor confrunta cu restricții suplimentare în ceea ce privește personalizarea și configurarea browserului Edge, fapt ce poate afecta experiența lor de utilizare. De asemenea, această măsură poate fi percepută ca o strategie prin care Microsoft încurajează utilizatorii să activeze sistemul de operare Windows, promovând astfel utilizarea legală a produselor sale.

Reacții și opinii împărțite în comunitatea utilizatorilor de Windows

Această decizie a Microsoft a stârnit diverse reacții în comunitatea utilizatorilor de Windows. Unii văd această restricție ca pe o mișcare justificată, deoarece promovează utilizarea legală a sistemului de operare și încurajează utilizatorii să achiziționeze o licență validă. Pe de altă parte, alții consideră că această măsură este excesivă și că afectează în mod negativ utilizatorii care, din diferite motive, nu pot sau nu doresc să activeze Windows-ul.

Microsoft a anunțat restricționarea funcțiilor browserului Edge pentru versiunile neactivate de Windows, ceea ce va afecta în special personalizările de bază. Utilizatorii de Windows neactivat vor avea acces limitat la setările filei, conținutul personalizat MSN și schimbarea temei. Această decizie are un impact semnificativ asupra experienței de utilizare a acestor utilizatori și a stârnit reacții mixte în comunitatea utilizatorilor de Windows.

- Publicitate-
Marian Ciobanu
Marian Ciobanu
Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Trending