browser
browser

Microsoft vrea să lanseze noul browser şi să îi facă concurenta lui Google Chrome printr-un motor numit chromium dezvoltat de către Google special pentru Chrome, what?

Exact asta a fost şi reacţia mea, nu ştiu ce au fumat cei de la Microsoft atunci când s-au gândit la lansarea unui nou browser care să concureze cu Google Chrome, dar să fie fix pe aceiaşi platforma printr-un parteneriat cu Google, dar mă rog au fumat ceva bine. Lansarea oficială va fi pe 15 ianuarie 2020.

Este clar, beta-ul este deja pe internet, pe site-ul oficial şi îl puteţi descărca de aici. Este de fapt un Edge transformat într-un Chrome cu o interfaţă care seamănă cu Edge-ul disponibil pre instalat şi acum, dar hei, au schimbat logo-ul pentru a nu ne mai aduce aminte de Internet Explorer şi de zilele în care stăteam cu anii să ni se încarce o pagină.

Părerea mea este că Microsoft dacă nu face ceva cu adevărat diferit, rapid şi în avantajul utilizatorului în mod considerabil, nu va avea nici un succes, Mozilla Firefox este adevăratul competitor pentru Chrome şi atât, în momentul de faţă. O să fac un articol special şi despre asta.

Ce aduce nou Microsoft Edge pe chromium? Păi, staţi aşa că…. mai nimic, nimic ce să fie nou pe piaţa în momentul de faţă.

Pentru mine Microsoft nu a fost niciodată bun la browsere, bine, recunosc că la început am fost un pic entuziasmat de către Edge, dar a dovedit că nu se compară cu Chrome sau Firefox, două browsere pe care le utilizez intens şi nu am avut probleme cu ele.

Nu arunc cu noroi, este doar o părere, testaţi şi voi beta-ul, aşteptaţi să se lanseze şi versiunea oficială şi vă aştept cu o părere dacă doriţi.

Am testat beta-ul de la Edge şi am văzut următoarele.

  • Bing, motorul de cautare care este mort pentru Romania, va fi inclus ca default.
  • Suport pentru sincronizarea datelor intre platforme (Windows, Android, etc)
  • Sistemul de blocare a tracker-elor

Si atat! Credeti ca Microsoft va avea succes cu acest browser?

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.