Pandemia COVID-19 ar fi putut fi o veste foarte proasta pentru toti, dar se pare că a beneficiat în mod considerabil companiile de tehnologie. Un exemplu excelent îl reprezintă rapoartele financiare ale lui Microsoft și ale companiei-mamă Google, Alphabet.

Microsoft apoi a anunțat o creștere de 19% a veniturilor pentru al treilea trimestru , comparativ cu al treilea trimestru al anului trecut, dar ceea ce este și mai impresionant este profitul a crescut cu 44% , ajungând la 15,5 miliarde $. Creșterea veniturilor din platforma Azure a ajuns la 50% datorită serviciilor de telelucrare și digitale.

Sectorul computerelor, care include Windows, Xbox și Surface, a crescut cu 19% (13 miliarde de dolari) și, deși compania nu a dat cifre specifice pentru vânzările Xbox, a spus că vânzările de console au crescut cu 232%.

Acum mai mult de un an de pandemie și adoptarea digitală nu încetinește. Dimpotrivă, se accelerează și acesta este doar începutul. Creăm norul următorului deceniu, ne extindem piața și inovăm la fiecare nivel de tehnologie pentru a ne ajuta clienții să se adapteze și să se transforme. – Satya Nadella, CEO Microsoft

La Google Camp Now, Alphabet a anunțat venituri trimestriale de 55,3 miliarde de dolari, în creștere cu 34%. Creșterea bugetelor publicitare ale companiilor în sectorul digital a beneficiat în mod firesc gigantului publicitar, în timp ce reclamele de pe YouTube au generat doar 6 miliarde de dolari în Alphabet .

În ultimul an, oamenii au apelat la Căutarea Google și la multe servicii online pentru a rămâne la curent, conectați și distrați. Continuăm să ne concentrăm pe furnizarea de servicii fiabile pentru a ajuta oamenii din întreaga lume. – Sundar Pichai, CEO Google

Distribuie

Scrie ceva...