Misiunea Artemis 1 de la NASA s-a transformat într-un coșmar: lansarea a fost amânată din nou

By
Marian Ciobanu
Redactor-șef
Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce...

NASA a anuntat ca marți, 27 septembrie de la Centrul Spațial Kennedy de pe coasta atlantică a Floridei, Artemis 1 urma să se lanseze. Toate planurile s-au concentrat pe această dată până vineri, însă oficialii NASA au amânat încă o dată misiunea din cauza unei furtuni din Caraibe numită Depresia tropicală 9.

Condițiile meteo sunt singurul obstacol pentru Artemis 1 deocamdată.

Misiunea Artemis 1 de la NASA

Conform modelelor de furtuni tropicale formate în Caraibe, Florida se va confrunta cu un uragan puternic la mijlocul săptămânii viitoare. Conform datelor culese, probabilitatea ca vremea să fie potrivită pentru lansare pe 27 septembrie a fost calculată la doar 20 la sută. Așa că nu a fost surprinzător că NASA a anulat din nou lansarea.

Este posibil ca lansarea să nu aibă loc în octombrie

După decizia NASA de a anula fereastra de lansare pe 27 septembrie, ochii au fost îndreptați spre 2 octombrie. Cu toate acestea, se precizează că lansarea ar putea să nu aibă loc la această dată. Pentru că racheta SLS și capsula Orion, care vor fi folosite în misiunea Artemis 1, sunt transportate în hangar pentru a le proteja de uragan. Dacă Artemis 1 nu este ținut la locul de lansare și se retrage în hangar, este posibil să nu fie posibilă îndeplinirea datei de lansare de rezervă din 2 octombrie. Dacă lansarea nu are loc pe 2 octombrie, va trebui să aștepte până în a doua jumătate a lunii noiembrie pentru următoarea încercare de lansare .

Misiunea cea mai critică pentru obiectivul de a trimite oameni pe Lună

Misiunea Artemis 1 de la NASA

Misiunea Artemis de un miliard de dolari este formată din trei părți: Artemis 1, Artemis 2 și Artemis 3. Misiunea Artemis 1 va transporta capsula Orion împreună cu sistemul de lansare SLS , care a fost numită cea mai puternică rachetă gigantică. Scopul misiunii, care se va desfășura fără echipaj, este să meargă pe orbita Lunii și să se întoarcă din nou pe Pământ. Prin urmare, poate fi descris ca un zbor de probă, ceea ce este de mare importanță.

Datele de la Artemis 1 vor fi folosite în misiunea Artemis 2, care va avea loc în 2024. În această misiune, astronauții vor fi trimiși pe orbită lunară, dar vor reveni pe Pământ fără a fi aterizat pe Lună. Artemis 3 se va lansa în 2025 sau 2026, iar astronauții vor ateriza pe polul sudic al Lunii.

[SURSA]

Etichetat:
Distribuie acest articol
Redactor-șef
Urmăriți:
Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce Geeki.ro, un portal de știri IT&C și articole despre Hi-Tech și gaming.