Motorola a anunțat Moto G Plus 5G, un smartphone mid-range care, până în prezent, este unul dintre telefoanele 5G cele mai ieftine din lume, care costă mai puțin de 500 $.

Compania a anunțat Moto G 5G Plus, un dispozitiv mid-range cu cititor de amprente pe lateral, încărcare wireless și rezistență la apă, ce pfera o conexiune mult mai rapidă decât cea 4G LTE pentru un preț mai mic.

Dispozitivul folosește un cip Snapdragon 765, are un ecran FHD + de 6,7 inci, cu o rată de actualizare de 90 Hz, cameră selfie duală (16 MP + 8 MP ultrawide) și cameră posterioară cvadruplă (48 MP + 8 MP ultrawide + 5 Macro MP + 2 MP ToF).

Bateria este mare, cu 5.000 mAh și suport pentru încărcare rapidă de 20 W, printr-un conector USB-C. În plus, telefonul mai are NFC și o mufă pentru căști.

Snapdragon 765 acceptă doar conexiuni 5G de tip Sub-6 GHz, care este mai puțin rapid decât tipul mmWave. Totuși, dispozitivul va fi util pentru cei care au nevoie de un telefon cu Android lansat recent și conectivitate rapidă, dar nu vor să plătească prețul unui flagship.

Prețuri și disponibilitate

Moto G 5G Plus va fi comercializat în Europa începând cu 8 iulie, în două versiuni: 4 GB cu 64 GB, costând 392,27 USD; și 6 GB cu 128 GB, costând 448,47 USD.

Ulterior, va ajunge în Arabia Saudită și în Emiratele Arabe Unite. La început, telefonul mobil nu va fi vândut în America.