ecran Razr
ecran Razr

Lansarea Motorola Razr a fost una dificilă. Acesta a fost anunțat în noiembrie, atrăgând o mulțime de hype din cauza naturii sale pliabile pe verticală. Motorola a trebuit chiar să întârzie lansarea telefonului cu o lună din cauza cererii crescute. De îndată ce a intrat în mâinile recenzorilor, au început însă să apară realități dure. Ecranul pliabil al lui Razr a durat 27.000 de ori în testul FETBot al CNET, sub cifra oficială de 100.000. Motorola a trebuit să clarifice faptul că denivelările și baloanele de pe ecranul pliabil erau „normale”, deoarece folosea un mecanism special de balamale pentru a oferi plierea. Întrucât display-ul pliabil era din plastic, zgârierea era mult mai ușoară decât zgârierea unui ecran de sticlă tradițional. Mecanismul de balamale a făcut și un sunet înfiorător. Cei mai mulți comentatori au fost critici pentru experiența generală oferită de Razr. Problemele de durabilitate au crescut cu mult atunci când ecranul unității Razr de la InputMag a început să se spargă spontan după o săptămână de utilizare, pe măsură ce laminarea ecranului disparea. Raymond Wong  a speculat că acest lucru s-ar fi putut datora faptului că telefonul a fost schimbat rapid de la vreme rece în aer liber la o cameră încălzită.

Ecran Razr

Acest tip de publicitate negativă nu este ceea ce Motorola a avut în minte. Compania s-a arătat inovativă pentru că a fost prima pe piață cu un telefon pliabil vertical pliabil, dar nu este suficient de bun. Cu toate acestea, rămâne încrezător cu privire la display-ul Razr Într-un răspuns oficial la InputMag, Motorola a spus că are „încredere deplină” în ecranul Razr și nu se așteaptă ca consumatorii să experimenteze peelingul de pe ecran ca urmare a utilizării normale. Ca parte a procesului său de dezvoltare, Razr a fost supus „testării temperaturii extreme”, dar ca în orice telefon mobil, compania recomandă să nu stocheze telefonul la temperaturi sub 4 grade F și peste 140 de grade.

InputMag observă că problema nu pare să fie răspândită în acest moment, dar probabil că aceasta se datorează cantității foarte mici de dispozitive existente pe piață. Reporterul tehnic al lui Mashable a raportat că, de fiecare dată când telefonul este expus la aer rece, afișajul de pe unitatea ei Razr se crăpă de fiecare dată când este pliat și desfăcut.

Motorola Razr nu este primul telefon pliabil pe piață care se confruntă cu probleme de durabilitate. Recunoașterea și reproiectarea Samsung Galaxy Fold este cunoscută. Sticla ultra subțire a Galaxy Z Flip se comportă cu un plastic obișnuit și nu ca o sticlă când vine vorba de durabilitate, deoarece poate fi zgâriat foarte ușor, chiar și cu unghia. Huawei Mate X nu a văzut niciodată o lansare internațională după interdicția comercială din SUA, însă natura sa pliabilă exterioară a dus la preocupări de durabilitate de la început. Este clar că mai este mult de parcurs înainte ca telefoanele pliabile să ajungă la maturitate când vine vorba de cât de durabile sunt în comparație cu telefoanele obișnuite.

Motorola Razr este disponibil exclusiv de la Verizon în SUA pentru 1.400 de dolari. (În mod ciudat, folosește doar un slot eSIM și nu un slot nano SIM.) În curând se poate lansa o variantă de culoare aurie. De asemenea, Motorola intenționează să lanseze dispozitivul în India în viitorul apropiat.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.