Cum poti alege cel mai bun mouse de gaming 2022? – Dacă va jucați pe computer, aveți nevoie de un mouse de gaming pentru a obține cea mai bună experiență posibilă. Aceste periferice sunt diferite de mouse-urile obișnuite prin faptul că au mai multe butoane, o precizie mai mare și setari diferite de DPI. Nu vă faceți griji cu privire la diferiții termeni, deoarece vă vom spune și ce este DPI în acest articol.

În rândurile următoare, pe Geeki selectăm cele mai bune mouse-uri de gaming din 2022 și explicăm ce este DPI, astfel încât să fie mai ușor să găsiți accesoriul ideal pentru dvs. Publicăm, de asemenea, liste cu alte periferice de jocuri, cum ar fi cele mai bune tastaturi de gaming și cele mai bune mouse pad-uri de gaming, puteti sa le verificati si pe acelea.

Dupa lista cu cel mai bun mouse de gaming, 5 modele de cumparat in Romania, veti avea un FAQ in care veti afla ce este DPI dar si unele raspunsuri la alte intrebari pentru ca acest ghid sa fie unul complet pentru voi. Sa incepem!

Cooler Master MM711

Mouse de gaming perfect pentru FPS

Cooler Master MM711

A vorbi despre mouse de gaming FPS este ca și cum ai păși într-un câmp minat. Fiecare are propriile idei și preferințe, așa că și noi am ales două criterii principale pentru cei care au nevoie de un suport de încredere: Cooler Master MM711.

Designul acestui mouse este un pic extrem (dar LED-ul reglabil poate fi setat pe portocaliu, galben, verde, albastru sau violet), trebuie spus, dar structura lui de tip fagure garanteaza o greutate de doar 60 de grame, perfect pentru a a fi manevrat de la cap la cap în căutarea loviturii perfecte de tip headshoot. Evident, Cooler Master MM711 nu se zgârcește în ceea ce privește senzorul, garantând maxim 16000 DPI cu șapte setări diferite de sensibilitate. În sfârșit, butoanele sunt foarte fiabile și solide (evaluate la peste 20 de milioane de clicuri), cele două butoane laterale din dreapta pot fi personalizate din punct de vedere al timpului de răspuns, iar cablul îmbrăcat în țesătură garantează o reacție ridicată și o fiabilitate foarte mare. .

» Faceți clic aici pentru informaţii şi preţ despre Cooler Master MM711


Roccat Kain 202 AIMO

Cel mai bun mouse de gaming wireless

Roccat Kain 202 AIMO

A doua cea mai frecventă nevoie este probabil de a avea un mouse fără fir excelent, care poate fi în continuare eficient pentru jocuri. Deși fiecare jucător ți-ar spune că „cu un fir este întotdeauna mai bine”, am dori să recomandăm Roccat Kain 2020 AIMO .

Un mouse care oferă performanțe excelente și este o alegere bună pentru cei care nu au nevoie de prea multe funcții suplimentare. Senzorul Roccat Kain 2020 AIMO ajunge până la 16.000 DPI, patru butoane, iar durata de viață a bateriei este notabilă pentru categoria de mouse-uri wireless. În special, acest mouse este construit cu o soliditate excelentă, iar datorită tehnologiei titan click feedback-ul presiunii butonului este foarte asemănător cu cel al tastelor unei tastaturi mecanice. Un mouse solid și durabil, construit și cu o carcasă rezistentă la uzură, pentru cei care doresc să aibă în timp un aliat de gaming de încredere.

» Faceți clic aici pentru informaţii şi preţ despre Roccat Kain 202 AIMO


Logitech G502 HERO

Mouse de gaming pentru mâini mari

Logitech G502 HERO

O altă problemă, mai puțin obișnuită, dar totuși prezentă, de întâmpinat atunci când alegeți un mouse se referă la dimensiunea acestuia. Cei care, la fel ca scriitorii, au mâinile mari și deseori se chinuie să găsească un mouse suficient de confortabil, de multe ori se trezesc compromițători echipându-se cu unul care nu este potrivit pentru prinderea lor: pentru noi toți există Logitech G502 Hero.

Nu este un mouse foarte recent dar, din punct de vedere al ușurinței de utilizare pentru utilizatorii cu mâini mari, este încă cel mai bun. Pe de altă parte, se mândrește cu 16.000 DPI maxim și cinci butoane laterale (pentru un total de unsprezece împrăștiate pe tot corpul), cu un senzor optic care este încă de ultimă generație. Ca mouse de gaming este în orice caz excelent, deoarece datorită software-ului proprietar poate salva diferite profiluri de utilizare și este echipat cu cinci greutăți de 3,6 grame pentru a-și regla rezistența.

» Faceți clic aici pentru informaţii şi preţ despre Logitech G502 HERO


Razer Naga Trinity

Mouse de gaming versatil și cu multe butoane

Razer Naga Trinity

Printre jucătorii de PC se numără și cei care trebuie să facă multe lucruri, și în cel mai scurt timp posibil. Pentru cei care caută personalizări și un mouse cu cât mai multe taste pe centimetru pătrat, recomandăm Razer Naga Trinity .

Împreună cu un senzor de 16000 DPI, adevărata caracteristică principală a lui Naga Trinity de la Razer este capacitatea de a instala până la trei panouri laterale diferite cu diferite configurații posibile: un panou clasic cu două butoane; unul din șapte; unul din doisprezece. Un total de nouăsprezece butoane programabile, pentru gaming de calitate de la RPG-uri la MOBA-uri, toate evident mecanice și cu calitatea și fiabilitatea tipice Razer, și capacitatea de a personaliza iluminarea RGB cu 16,8 milioane de opțiuni posibile.

» Faceți clic aici pentru informaţii şi preţ despre Razer Naga Trinity


SteelSeries Rival 710

Mouse de gaming pentru cei care nu vor să facă compromisuri

SteelSeries Rival 710

Continuăm selecția cu mouse-ul nostru preferat dintre cele disponibile în prezent pe piață, un periferic pentru cei care nu vor să facă compromisuri și își doresc o mulțime de personalizări: SteelSeries Rival 710 , un produs care nu este tocmai ieftin dar cu un raport pret/calitate foarte bun.

Plecând de la cele mai importante caracteristici avem senzorul optic TrueMove 3 de 12000 DPI, care garantează precizie 1:1 în mișcări. În plus, în lateral este amplasat un ecran OLED complet personalizabil pentru a avea acces în orice moment la notificările Discord, la statisticile jocului curent, la maparea tastelor și chiar la GIF-uri personalizate. Întregul mouse este echipat și cu feedback tactil, total personalizabil în ceea ce privește intensitatea, tipul și vibrația, pe care să setați, de exemplu, sfârșitul cooldown-ului abilității, sau să semnalați când se epuizează energia personajului tău. În cele din urmă, SteelSeries Rival 710 are un corp complet modular, astfel încât să vă permită înlocuirea cablului, senzorul sau capacul pentru orice reparații sau îmbunătățirea performanței acestuia.

» Faceți clic aici pentru informaţii şi preţ despre SteelSeries Rival 710


Criterii de achiziție: Cum se alege cel mai bun mouse de gaming

Cel mai bun mouse de gaming 2022

Te poate interesa si:

Pentru a face achiziția care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs., există câteva criterii importante care vă vor ajuta să evaluați diferitele modele de mouse de gaming disponibile pe piață.

Prin urmare, există câteva caracteristici care ar trebui luate în considerare la cercetarea fiecăruia dintre modelele pe care sunteți interesat să le achiziționați. Deoarece există multe opțiuni, cu prețuri și mărci diferite, am elaborat lista de mai jos cu elementele esențiale care vă vor putea ajuta în selecția ideală. Acestea sunt:

  • DPI
  • Timp de raspuns
  • Numărul de butoane
  • Design
  • Greutate
  • Scopul utilizării
  • Preț

Mai jos, vă explicăm exact ce trebuie să căutați în fiecare dintre factorii de luat în considerare atunci când achiziționați un mouse de gaming pentru jocuri pe PC.

DPI

Punctele per inch (DPI) sunt foarte importante atunci când cumpărați un mouse de gaming, deoarece indică gradul de sensibilitate al accesoriului.

Modelele cu DPI scăzut necesită mișcări mai lungi ale utilizatorului pentru a fi recunoscute mișcările. Cei cu cel mai mare DPI recunosc chiar și cele mai ușoare gesturi.

Cu toate acestea, este necesar să fiți conștienți, deoarece mouse-urile de gaming cu mai mult de 8000 DPI, de exemplu, tind să fie mai scumpi, iar jucătorul nu va avea nevoie nici măcar de acea sumă pentru a face un joc bun.

Timp de raspuns

Timpul de răspuns este cel care va dicta cât de repede va răspunde mouse-ul la comenzile și clicurile care trebuie făcute. Această caracteristică este măsurată în MHz (de la 125, 250 sau 500 MHz). Cu cât mai mare cu atât mai bine.

Dar accesoriile care au opțiunea de a configura timpul de răspuns sunt mai interesante, deoarece se pot adapta la diferite tipuri de jocuri, cum ar fi FPS, strategie sau e-Sports.

Numărul de butoane

Cel mai bun mouse de gaming 2022

Spre deosebire de mouse-ul convențional, care are de obicei un clic stâng și un clic dreapta, un mouse de gaming are un număr mai mare. În funcție de tipul de joc, un accesoriu cu multe taste este esențial pentru performanțe bune.

Deci, atunci când cumpărați mouse-ul, verificați câte butoane suplimentare sunt oferite, dacă acestea sunt configurabile și dacă permit utilizarea tastelor macro. Acest lucru va ajuta atât în ​​interiorul jocurilor, eficientizarea acțiunilor în meciuri, cât și în afara, cu comenzi rapide pentru a facilita o lucrare de zi cu zi, cum ar fi revenirea și înaintarea paginilor, pe lângă reîncărcarea acestora.

Design

Cu un design mai ergonomic decât un mouse tradițional, perifericul de joc oferă mai mult confort utilizatorului care va petrece câteva ore folosind perifericul.

De asemenea, unele modele sunt realizate pentru dreapta, altele pentru stângaci. Există, de asemenea, ambidextre, care pot fi folosite de oricine.

Prin urmare, este bine să verificați dimensiunea modelului și dacă acesta se va potrivi bine în mâna dvs. Dacă nu este posibil să-l testați într-un magazin fizic, verificați dimensiunile indicate de producător pe site-ul web.

Greutate

Se poate pare că nu, dar greutatea este, de asemenea, un factor important la cumpărarea perifericului. De fapt, mouse-urile de gaming sunt de obicei mai grei decât unul obișnuit. Unele dintre accesorii au un sistem simplu de setare a greutății, pe care jucătorul însuși îl poate face mai greu sau mai ușor, în funcție de gustul său personal.

Alegerea celor mai buni mouse de gaming cu această funcție este mai bună, deoarece puteți avea specificațiile ideale pentru dvs. și pentru fiecare tip de joc.

Scopul utilizării

Desigur, scopul utilizării mouse-ului de gaming va influența achiziționarea celui mai bun model.

Dacă este vorba de jocuri FPS (shooter la prima persoană), de exemplu, perifericele mai ușoare facilitează jocul și vizează ținta. Un shooter mai frenetic are nevoie de DPI ridicat, iar cei tactici au nevoie de DPI scăzut.

Dar dacă veți folosi și accesoriul pentru activități obișnuite de zi cu zi, cum ar fi navigarea pe internet sau utilizarea Photoshop, mouse-ul care au capacitatea de a configura senzorul sunt mai buni.

Prin urmare, analizează pentru ce vei folosi accesoriul pentru a alege opțiunea care se potrivește cel mai bine obiectivelor tale.

Preț

Și, în cele din urmă, prețul ajunge să fie întotdeauna un factor de comparație și calificare. În acest ghid de cumpărături enumerăm produsele care variază între 50/100 si chiar 500 de lei. Cel mai scump, evident, are o calitate superioară, mai multe butoane de schimbat, mai multe setări de lumină, DPI reglabil etc.

Dar acesta este un produs democratic, cu opțiuni de preț foarte bune. Odată cu avansarea tehnologiei, a fost posibil să se creeze produse de calitate, chiar și cu preturi mai mici.

Acest articol este destinat celor ce cauta cel mai bun mouse de gaming de pe piata, cu siguranta sunt si alte mouse-uri pe care le-am omis asa ca te asteptam la rubrica de comentarii pentru a ne oferii experienta ta cu recomandarile noastre si de asemenea, sa ne oferi si alte recomandari de pus in acest top la urmatoarea actualizare.

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns