Cum poti alege cel mai bun mouse de gaming 2021 – Dacă va jucați mult pe computer, aveți nevoie de un mouse de gaming pentru a obține cea mai bună experiență posibilă. Aceste periferice sunt diferite de mouse-urile obișnuite prin faptul că au mai multe butoane, o precizie mai mare și setari diferite de DPI. Nu vă faceți griji cu privire la diferiții termeni, deoarece vă vom spune și ce este DPI în acest articol.

În rândurile următoare, la Geeki selectăm cele mai bune mouse-uri de gaming în 2021 și explicăm ce este DPI, astfel încât să fie mai ușor să găsiți accesoriul ideal pentru dvs. Publicăm, de asemenea, liste cu alte periferice de jocuri, cum ar fi cele mai bune tastaturi de gaming și cele mai bune mouse pad-uri de gaming, puteti sa le verificati si pe acelea.

Dupa lista cu cel mai bun mouse de gaming, 5 modele de cumparat in Romania, veti avea un FAQ in care veti afla ce este DPI dar si unele raspunsuri la alte intrebari pentru ca acest ghid sa fie unul complet pentru voi. Sa incepem!

Redragon Cobra

Cel mai bun mouse de gaming

Redragon Cobra este un mouse simplu de gaming ideal pentru toate tipurile de jocuri

Redragon Cobra este cel mai simplu și mai ieftin cel mai bun mouse de gaming de pe lista noastră, dar asta nu înseamnă că e rău. Este recomandat pentru toate tipurile de jocuri, deoarece are un senzor PIXART care ajunge până la 10.000 DPI. Aceasta înseamnă că puteți alege să aveți un mouse mai rapid cu mai mult DPI sau mai precis cu mai puțin DPI.

Cu șapte butoane configurabile, Redragon Cobra vă permite să creați macro-uri și să salvați profiluri în memoria internă a mouse-ului. Iluminarea RGB este, de asemenea, reglabilă prin intermediul software-ului mărcii.

Fișa tehnică a mouse-ului de gaming Redragon Cobra:

 • DPI: până la 10.000
 • Număr de butoane: 6
 • Conexiune: USB

HyperX Pulsefire Core

Cel mai bun mouse de gaming

HyperX Pulsefire Core este un cel mai bun mouse de gaming potrivit pentru jocurile de tip shooter first person.

Pulsefire Core HyperX este un mouse de gaming pentru FPS, jocuri în first person cum ar fi Counter Strike: Global Offensive (CS: GO), Overwatch și Rainbow Six Siege (R6). Mouse-ul de gaming este ușor și are un senzor Pixart 3327, care promite mai multă precizie în urmărirea cursorului.

Mouse-ul are șapte butoane disponibile și DPI variind de la 800 la 6200. Setările pentru accesorii sunt gestionate de un software pus la dispoziție de HyperX și pot fi salvate în memoria încorporată a mouse-ului, astfel încât să vă puteți folosi profilul chiar și pe alte computere.

Fișă tehnică mouse de gaming HyperX Pulsefire Core:

 • DPI: 800-6.200
 • Număr de butoane: 7
 • Conexiune: USB

Logitech G403 Hero

Cel mai bun mouse de gaming

Logitech G403 Hero este cel mai bun mouse de de gaming rentabil din 2021

Logitech G403 Hero este unul dintre cel mai bun mouse de gaming in 2021. Potrivit pentru o varietate de tipuri de jocuri, de la FPS la MOBA, G403 este o achiziție sigură pentru jucătorii care nu caută cea mai bună performanță într-un anumit gen.

Mouse-ul folosește senzorul HERO 25K Logitech, care îi permite să atingă până la 25600 DPI maxim și are șase butoane configurabile. De asemenea, G403 Hero vine cu o greutate opțională de 10 grame în cutie pentru a face mouse-ul puțin mai greu.

Citeste si:  Cum sa imbunatatesti viteza de internet pentru jocurile online

Fișă tehnică a mouse-ului de gaming Logitech G403 Hero:

 • DPI: 100-25.600
 • Număr de butoane: 6
 • Conexiune: USB

Razer Viper Mini

Cel mai bun mouse de gaming

Razer Viper Mini este cel mai ușor mouse de gaming din listă și are un design ambidextru

Razer Viper Mini este cel mai ușor mouse de gaming de pe listă. Cu doar 61 de grame, perifericul este potrivit pentru jucătorii care trebuie să facă mișcări rapide cu mouse-ul. O altă caracteristică demnă de menționat este construcția ambidextră, care garantează aceeași experiență cu accesoriul pentru dreptaci și stângaci.

Având un senzor optic pe butoane, Razer promite că mouse-ul are un timp de răspuns de doar 0,2 secunde. Funcția funcționează printr-o lumină cu infraroșu care înregistrează clicul chiar înainte ca butonul să ajungă la capătul mecanismului.

Fișa tehnică a mouse-ului de gaming Razer Viper Mini:

 • DPI: până la 8.500 Număr de butoane: 6 Conexiune: USB

Logitech G502 Hero

Cel mai bun mouse de gaming

Logitech G502 Hero este cel mai bun mouse de gaming din 2021 cu greutate reglabilă și 11 butoane configurabile

Logitech G502 Hero este cel mai bun mouse de gaming din 2021 până în prezent. Atracția principală sunt cele cinci greutăți reglabile de 3,6 grame care pot fi îndepărtate sau plasate individual în diferite locuri ale perifericului. Cu alte cuvinte, dacă îți place un mouse puțin mai greu în regiunea de lângă mână, adaugă doar greutățile din mijlocul mouse-ului de gaming.

Cu 11 butoane programabile și DPI variind de la 100 la 16.000, G502 Hero este un mouse care satisface nevoile diferitelor tipuri de jocuri, cum ar fi FPS, MOBA și chiar RPG-uri. Puteți configura butoanele pentru a utiliza elemente și abilități în jocuri sau chiar comenzi macro în alte programe de productivitate.

Fișă tehnică a mouse-ului de gaming Logitech G502 Hero:

 • DPI: 100-16.000
 • Număr de butoane: 11
 • Conexiune: USB

Criterii de achiziție: Cum se alege cel mai bun mouse de gaming

Te poate interesa si:

Pentru a face achiziția care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs., există câteva criterii importante care vă vor ajuta să evaluați diferitele modele de mouse de gaming disponibile pe piață.

Cel mai bun mouse de gaming

Prin urmare, există câteva caracteristici care ar trebui luate în considerare la cercetarea fiecăruia dintre modelele pe care sunteți interesat să le achiziționați. Deoarece există multe opțiuni, cu prețuri și mărci diferite, am elaborat lista de mai jos cu elementele esențiale care vă vor putea ajuta în selecția ideală. Acestea sunt:

 • DPI
 • Timp de raspuns
 • Numărul de butoane
 • Design
 • Greutate
 • Scopul utilizării
 • Preț

Mai jos, vă explicăm exact ce trebuie să căutați în fiecare dintre factorii de luat în considerare atunci când achiziționați un mouse de gaming pentru jocuri pe PC.

DPI

Punctele per inch (DPI) sunt foarte importante atunci când cumpărați un mouse de gaming, deoarece indică gradul de sensibilitate al accesoriului.

Modelele cu DPI scăzut necesită mișcări mai lungi ale utilizatorului pentru a fi recunoscute mișcările. Cei cu cel mai mare DPI recunosc chiar și cele mai ușoare gesturi.

Cu toate acestea, este necesar să fiți conștienți, deoarece mouse-urile de gaming cu mai mult de 8000 DPI, de exemplu, tind să fie mai scumpi, iar jucătorul nu va avea nevoie nici măcar de acea sumă pentru a face un joc bun.

Citeste si:  Top 10: Cele mai bune jocuri Open World – PC, XBOX ONE, PS4

Timp de raspuns

Timpul de răspuns este cel care va dicta cât de repede va răspunde mouse-ul la comenzile și clicurile care trebuie făcute. Această caracteristică este măsurată în MHz (de la 125, 250 sau 500 MHz). Cu cât mai mare cu atât mai bine.

Dar accesoriile care au opțiunea de a configura timpul de răspuns sunt mai interesante, deoarece se pot adapta la diferite tipuri de jocuri, cum ar fi FPS, strategie sau e-Sports.

Numărul de butoane

Spre deosebire de mouse-ul convențional, care are de obicei un clic stâng și un clic dreapta, un mouse de gaming are un număr mai mare. În funcție de tipul de joc, un accesoriu cu multe taste este esențial pentru performanțe bune.

Deci, atunci când cumpărați mouse-ul, verificați câte butoane suplimentare sunt oferite, dacă acestea sunt configurabile și dacă permit utilizarea tastelor macro. Acest lucru va ajuta atât în ​​interiorul jocurilor, eficientizarea acțiunilor în meciuri, cât și în afara, cu comenzi rapide pentru a facilita o lucrare de zi cu zi, cum ar fi revenirea și înaintarea paginilor, pe lângă reîncărcarea acestora.

Design

Cu un design mai ergonomic decât un mouse tradițional, perifericul de joc oferă mai mult confort utilizatorului care va petrece câteva ore folosind perifericul.

De asemenea, unele modele sunt realizate pentru dreapta, altele pentru stângaci. Există, de asemenea, ambidextre, care pot fi folosite de oricine.

Prin urmare, este bine să verificați dimensiunea modelului și dacă acesta se va potrivi bine în mâna dvs. Dacă nu este posibil să-l testați într-un magazin fizic, verificați dimensiunile indicate de producător pe site-ul web.

Greutate

Se poate pare că nu, dar greutatea este, de asemenea, un factor important la cumpărarea perifericului. De fapt, mouse-urile de gaming sunt de obicei mai grei decât unul obișnuit. Unele dintre accesorii au un sistem simplu de setare a greutății, pe care jucătorul însuși îl poate face mai greu sau mai ușor, în funcție de gustul său personal.

Alegerea celor mai buni mouse de gaming cu această funcție este mai bună, deoarece puteți avea specificațiile ideale pentru dvs. și pentru fiecare tip de joc.

Scopul utilizării

Desigur, scopul utilizării mouse-ului de gaming va influența achiziționarea celui mai bun model.

Dacă este vorba de jocuri FPS (shooter la prima persoană), de exemplu, perifericele mai ușoare facilitează jocul și vizează ținta. Un shooter mai frenetic are nevoie de DPI ridicat, iar cei tactici au nevoie de DPI scăzut.

Dar dacă veți folosi și accesoriul pentru activități obișnuite de zi cu zi, cum ar fi navigarea pe internet sau utilizarea Photoshop, mouse-ul care au capacitatea de a configura senzorul sunt mai buni.

Prin urmare, analizează pentru ce vei folosi accesoriul pentru a alege opțiunea care se potrivește cel mai bine obiectivelor tale.

Preț

Și, în cele din urmă, prețul ajunge să fie întotdeauna un factor de comparație și calificare. În acest ghid de cumpărături enumerăm produsele care variază între 50/100 si chiar 500 de lei. Cel mai scump, evident, are o calitate superioară, mai multe butoane de schimbat, mai multe setări de lumină, DPI reglabil etc.

Dar acesta este un produs democratic, cu opțiuni de preț foarte bune. Odată cu avansarea tehnologiei, a fost posibil să se creeze produse de calitate, chiar și cu preturi mai mici. Vedeți în acest videoclip, în limba engleză, o comparație a doua mouse-uri de gaming – unul mai ieftin și unul mai scump:

Share.
Avatar of Marian Ciobanu

Fondator Geeki din 2019, sunt pasionat de tot ceea ce însemna cultură geek, computere, telefoane, mașini, divertisment de înalta calitate și testarea de produse Tech. Aduc zilnic informații noi pe acest site pentru ca cei pasionați de aceleași lucruri să aibă o sursă bună de informare de la o persona ce face acest lucru din plăcere.

Lasa un raspuns