Firefox Send, o platformă populară de file-sharing creată de Mozilla, a fost suspendată temporar deoarece mai multe persoane au raportat cum că aceasta găzduiește fișiere rău inteționate. Serviciul a anunțat prin intermediul unui comunicat că „Firefox Send este indisponibil întrucât au loc îmbunătățiri ale sistemului”. Utilizatorii au observat că malware-uri precum Ursnif (Dreambot) și REVil (Sodinokibi) s-au folosit de Firefox Send pentru a își duce până la bun sfârșit scopul. Prin urmare, compania s-a mobilizat și va introduce un nou mecanism de raportare înainte de a da drumul din nou la serviciu în mod public.

ZDNet a fost primul care a observat această situație. Mozilla a confirmat publicației că „Firefox va fi offline pentru o perioadă de timp pentru a remedia situația”. Iar exact cum am menționat anterior, va fi implementată o nouă funcție pe bază de feedback. De altfel, compania recomandă ca înainte de a distribui un fișier, să ne conectăm cu Firefox Account. Chiar dacă nu există informații clare în privința revenirii online a site-ului de file-sharing, cel puțin, în această perioadă, totul va fi monitorizat cu atenție.

Pe lângă faptul că site-ul este offline, Mozilla a raportat că a dezactivat link-urile create pe Firefox Send care mai erau active. Aceste măsuri extreme sunt adoptate pentru a preveni desfășurarea în continuare a operațiunilor mai puțin etice pe care le-au plănuit anumite persoane.

Evidențiind rezultatul dezastruos pe care l-a provocat indiferența platformei în vederea adoptării unor măsuri de prevenire încă dinaintea efectuării acestui dezastru, cercetătorul britanic în domeniul securității cibernetice, Colin Hardy, a menționat că URL-urile Firefox au căpătat o încredere remarcabilă în cadrul organizațiilor, astfel încât nu mai trec prin filtrele de spam. Ba chiar mai mult, îndeamnă organizațiile de criminalitate cibernetică să nu își mai creeze propriul ecosistem de file-sharing, încât până acum puteau să treacă cu succes peste filtrele de detectare encriptată a fișierelor rău intenționate.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.