DivertismentNetflix promite sunet de calitate studio...

Netflix promite sunet de calitate studio pe telefoanele Android

Netflix a anunțat utilizarea unui nou format audio de înaltă calitate în aplicația sa pentru Android, xHE-AAC, și promite o definiție îmbunătățită a sunetului, capabilă să ofere o reproducere demnă de studio pe dispozitive compatibile.

- Publicitate-

Noul codec este o evoluție a actualului HE-AAC (sau MPEG-4 Audio), cu o mai bună gestionare a scenelor puternice și a gamei dinamice. Funcțiile ar trebui să îmbunătățească experiența sonoră mai ales atunci când înregistrează medii cu multe surse audio – de exemplu, scene urbane din serie.

XHE-AAC (HE-AAC extins) oferă caracteristicile adaptive ale codecurilor video Netflix , care pot fi ajustate la calitatea conexiunii. Compania spune că noul format rezolvă cazurile în care dialogurile erau inaudibile atunci când se redau pe difuzoarele telefonului mobil.

În situații de conexiune ideale, codecul oferă ceea ce Netflix descrie ca calitate audio de studio. Dar, desigur, percepția utilizatorului final va depinde de calitatea difuzoarelor în care vor fi redate sunetele.

Chiar și așa, compania a dezvăluit că, odată cu noul format, abonații au trecut de la difuzoare la căști cu 7 până la 16% mai puțin, pe care le descrie ca o indicație a unei calități mai bune a sunetului – potrivit gigantului de streaming, utilizatorii tind să-și conecteze căștile atunci când sunetul este mai puțin decât ideal.

Odată cu codificarea în noul format, compania speră să standardizeze volumul audio al miilor de producții din colecție, în special dialogurile. Cu aceasta, odată ce volumul dispozitivului este ajustat, compania consideră că utilizatorul nu va trebui să schimbe opțiunea chiar și atunci când pornește un alt tip de conținut.

Conform Netflix, noutatea este disponibilă automat în versiunea actualizată a aplicației Android, pe telefoanele cu versiunea 9 sau mai mare a sistemului instalat.

- Publicitate-
Marian Ciobanu
Marian Ciobanu
Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Trending