Nokia C32 Review detaliat în limba romană

Astăzi avem la review un Nokia C32, despre care vom oferi o perspectivă asupra punctelor pozitive cât şi negative, pentru cei interesaţi de acest telefon mobil. Deși Nokia se străduiește să se diferențieze în segmentul de telefoane mid-range, prin lansarea unor modele neconvenționale precum Nokia G42 5G (pe care îl așteptăm pentru review pe viitor), telefoanele cu preț scăzut, ca Nokia C32, rămân totuși o componentă indispensabilă a pieței.

În acest review vom analiza care sunt punctele forte și punctele slabe ale lui Nokia C32, dar și pentru cine este potrivit.

Nokia C32 Review

În cutie, pe lângă telefon, găsim și un încărcător cu cablu USB-C (mai exact USB-A la USB-C). Un aspect pozitiv, având în vedere că unele companii au început să livreze telefoane doar cu cablul USB aferent.

Construcție

Încă de când îl scoatem din cutie avem parte de o surpriză plăcută. Asta pentru că principalul atu al lui Nokia C32 este design-ul, atât vizual, cât și funcțional. Forma este cât se poate de tipică pentru un telefon Android: părți laterale drepte, combinate cu colțuri rotunjite. Frumos, elegant, cât de cât :D. Nu avem nimic de reproșat la acest capitol. Spatele din sticlă al telefonului reflectă lumina din jur, formând un curcubeu în lumina directă. Amprentele sunt imperceptibile pe spatele telefonului, un lucru surprinzător având în vedere suprafața sa lucioasă.

Construcția telefonului permite o prindere bună a acestuia, spre deosebire de unele telefoane care alunecă din mână foarte ușor. Finisajele metalice sunt o adiție binevenită, la fel și protecția IP52 împotriva prafului și a lichidelor. Telefonul este suficient de ușor raportat la suprafața ecranului, iar grosimea sa este de aproximativ 8 mm. Este disponibil în trei culori: roz, gri închis și verde.

Nokia C32 pare suficient de solid, iar la prima utilizare mai putem observa două lucruri importante: prezența jack-ului audio de 3.5 mm (în capătul de sus al telefonului) și cititorul de amprente integrat în butonul de pornire. Amplasarea senzorului de amprente mi se pare una ideală, deoarece facilitează deblocarea telefonului atunci când este așezat pe birou. În timpul înregistrării amprentei veți folosi probabil degetul opozant, însă vă recomand să adăugați ulterior și arătătorul pentru deblocare ușoară când telefonul este așezat.

Senzorul de amprentă al Nokia C32 reacționează rapid și nu are probleme în recunoașterea amprentelor. Alternativ, puteți folosi deblocarea facială sau pe cea clasică.

Display și audio

Nokia C32 are un ecran IPS cu diagonală de 6.5 inchi și rezoluție 720p. Acesta este decent pentru uz general, însă nu ideal pentru conținut video la calitate maximă. În ceea ce privește luminozitatea ecranului, aceasta este suficient de puternică pentru a utiliza telefonul în zile însorite fără probleme.

Calitatea audio a difuzorului poziționat în partea de jos a telefonului este mulțumitoare pentru clipuri video sau apeluri, dar pentru muzică veți avea nevoie de căști/o boxa Bluetooth.

Performanțe

Nokia C32 are un chipset octa-core Unisoc SC9863A1, susținut de 3/4 GB RAM. Telefonul dispune și de funcția Virtual RAM, prin care poate folosi memoria internă de stocare ca și memorie RAM (cu viteze considerabil mai mici). Memoria internă este de 64 GB pentru dispozitivul de față, dar modelele cu 4 GB RAM pot avea 64/128 GB spațiu de stocare. Există și un slot de card microSD în cazul în care doriți să extindeți capacitatea de stocare.

Aceste specificații tehnice sunt potrivite pentru aplicații de bază, precum TikTok, Messenger sau Whatsapp, însă nu are rost să ne aventurăm în zona jocurilor cu grafică bună.

Ce mă surprinde este lipsa unui modul NFC, o dotare care ar trebui să fie standard în anul 2023. Dacă nu sunteți obișnuit, însă, cu plățile cu telefonul în magazine, puteți să treceți acest aspect cu vederea.

Sistemul de operare Android 13 rulează OK, însă vă recomand să micșorați timpii de afișare a aplicațiilor telefonului setând toate animațiile ferestrelor la 0.5x. Acest lucru se poate face din Modul Dezvoltator și vă va da impresia că telefonul este mai rapid.

Nokia C32 vine cu doar câteva aplicații preinstalate, care pot fi dezinstalate sau dezactivate fără probleme, utilizatorul rămânând cu un sistem de operare cât se poate de curat.

Cameră

Cele 3 camere ale Nokia C32 sunt următoarele: 50 MP cea principală, 2 MP cea macro, alăturată ei și 8 MP camera selfie. Fotografiile și clipurile video rezultate folosind aceste camere sunt satisfăcătoare, însă nimic mai mult de atât. Nici nu putem avea prea multe pretenții de la un model entry-level.

Autonomie

Nokia C32 oferă o autonomie foarte bună, datorită bateriei cu capacitate de 5000 mAh. La utilizare normală – asta însemnând vizionare de clipuri pe YouTube, social media și apeluri – vă puteți aștepta la o durată de viață a bateriei de o zi și jumătate. Încărcat complet, putem atinge lejer un screen time total de 10 ore. Asta înseamnă 10 ore de utilizare neîntreruptă cu ecranul aprins.

Mai jos putem observa că telefonul este eficient din punct de vedere energetic atunci când ecranul este oprit. După o încărcare completă, telefonul a consumat doar 50% din baterie timp de 17 zile de stand-by.

nokia c32 battery

Acesta este un caz extrem, în care foarte puține aplicații au rulat în background, însă ne arată că cineva care folosește telefonul predominant pentru apeluri nu va fi nevoit să își bată capul cu încărcarea lui frecventă.

Încărcarea telefonului este relativ înceată, de până la 10 W. În medie, Nokia C32 încarcă 30% din capacitatea bateriei pe oră.

Nokia C32 – concluzie

Nokia C32 este un telefon care oferă o performanță modestă, nefiind adresat utilizatorilor care pun preț pe multitasking sau jocuri. Acest lucru este însă evident, atunci când luăm în considerare prețul. Este gândit pentru a fi o variantă accesibilă celor care își doresc un telefon bine construit, ce nu necesită încărcare zilnică, și care să facă față activităților de bază – rețele sociale, mesagerie și multimedia.

Distribuie
Pana Andrei

Pana Andrei

Sunt un content writer pasionat de tehnologie cu o experiență îndelungată în blogging și conținut digital. De la liceu, am început să îmi dezvolt abilitățile de scriere prin intermediul unui blog personal și tot de atunci am devenit un cititor avid al noutăților din lumea tehnologiei și a divertismentului. În prezent, îmi place să scriu despre orice ține de software și tehnologie, în special despre cele mai recente inovații și tendințe. Am abilități solide în gestionarea și dezvoltarea de conținut, precum și în promovarea acestuia prin intermediul rețelelor sociale și a altor canale digitale. Sunt pasionat de a explora noi tehnologii și de a traduce complexitatea acestora într-un conținut accesibil și captivant pentru cititori.

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. Are însă alte aspecte contra. Se încălzește foarte tare la utilizarea medie și în convorbiri, cade semnalul frecvent, se aude destul de încet în convorbiri.

  2. Bună ziua,ce va pot spune este că se încălzește foarte tare, la fel cum spunea o persoană în comentarii cade semnalul mai tot timpul,iar când navighez pe aplicații se blochează.