Stiri IT

Nokia vrea sa puna 4G pe Luna

Dacă vi se întâmplă vreodată să vizitați luna, atunci veți putea să trimiteți tweet-uri de acolo și ar trebui să mulțumiți Nokia (divizia de rețele) pentru asta. Nokia lucrează la un proiect pentru introducerea unei rețele de comunicații celulare 4G pe Lună. Compania și-a arătat interesul să aducă conectivitate celulară de mare viteză pe Lună și în trecut, dar acum NASA a decis să acorde companiei Nokia 14,1 milioane de dolari pentru același lucru. Pentru a clarifica, Nokia of America Corporation primește banii, deoarece NASA a listat exclusiv companii americane pentru misiune.

NASA a selectat 14 companii americane, inclusiv câteva întreprinderi mici, ca parteneri pentru a dezvolta o gamă de tehnologii care vor contribui la crearea unei căi către operațiuni Artemis durabile pe Lună până la sfârșitul deceniului. NASA cheltuie 370 de milioane de dolari pentru același lucru, iar Nokia tocmai a obținut 14,1 milioane de dolari pentru a dezvolta infrastructura 4G pentru Lună.

Deci, de ce NASA cheltuie atât de mult pentru Lună? Pur și simplu pentru că NASA dorește „să construiască o serie de capabilități pregătite pentru a sprijini o prezență durabilă pe Lună și viitoare misiuni umane pe Marte”, conform unei declarații oficiale.

“Majoritatea finanțării vor ajuta la maturizarea tehnologiilor de gestionare a fluidelor criogenice prin demonstrații în spațiu conduse de întreprinderile mici Eta Space, Lockheed Martin , SpaceX și ULA”, a adăugat aceasta.

Conform unui raport al United Press International , „Sistemul (dezvoltat de Nokia) ar putea sprijini comunicațiile de suprafață lunară la distanțe mai mari, viteze crescute și ar oferi mai multă fiabilitate decât standardele actuale”.

Dar, înainte de a vă entuziasma, rețineți că Nokia a anunțat un parteneriat similar cu Vodafone Germany în 2018 și a susținut că parteneriatul va aduce acoperire 4G pe Lună până în 2019. Dar, după cum știm cu toții, acest lucru nu a fost încă o realitate.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *