Noul driver AMD reduce consumul de energie al plăcilor video

Marian Ciobanu
By Marian Ciobanu
2 Min
Noul driver AMD reduce consumul de energie al plăcilor video

Împreună cu driverul AMD Adrenaline 21.8.1 lansat săptămâna trecută, datele de pe YouTube și configurările multi-monitor au arătat că consumul de energie al plăcilor video de la AMD a scăzut.

Un detaliu interesant a apărut în analiza ComputerBase a plăcii grafice AMD RX6600 XT. Când se verifică valorile consumului de energie ale cardului, s- a anunțat că are un consum redus de energie în Youtube și monitorizează configurațiile cu o rată de reîmprospătare ridicată, cu excepția jocurilor. Dând seama că RX 6600 XT are un consum de energie mai mic în comparație cu alte plăci grafice RDNA2, alte plăci au fost readuse pe masa de testare și plăcile grafice RDNA 2 au fost testate cu driverul Adrenaline 21.8.1.

Noul driver AMD reduce consumul de energie al plăcilor video

După o actualizare a noului driver Youtube 4K 60FPS video în RX 6700 XT până la 30w 18w , RX 6900 XT 42W de la 30w, cad modul HDR este activat, schimbarea consumului de energie al RX 6700 XT s-a observat că nu a existat nicio scădere a consumului.

Noul driver AMD reduce consumul de energie al plăcilor video

Având în vedere valorile consumului de energie ale plăcilor grafice, plăcile grafice RDNA2 au o valoare a consumului de energie între 21W și 41W într-o configurație multi-monitor 4K , în timp ce plăcile NVIDIA Ampere îndeplinesc utilizatorii cu un consum de energie de la 19W la 24W. Cu noul driver Adrenalin 21.8.1 , AMD reduce consumul de energie, în timp ce RX 6600 XT este raportat că are cel mai mic consum de energie dintre cardurile RDNA2.

Urmărește Geeki.ro și pe Google News

Etichetat:
Distribuie acest articol
Postat de Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Fondator GEEKI, am creat acest portal de ştiri it, tutoriale, ghiduri şi alte articole din jurul unui divertisment mai "nerd" pentru a expune public ceea ce mă pasionează şi de a răspunde la întrebările multor internauţi. Vreau să duc acest portal mult mai departe, investesc foarte mult timp şi energie pentru a oferi calitate şi cantitate în egală măsură pentru publicul acestui site.
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.