Noul test covid-19
Noul test covid-19

FDA, agenția federală de sănătate din SUA, a aprobat recent un nou test pentru detectarea bolii covid-19. Testul, fabricat de compania Abott, nu trebuie neapărat făcut în laborator și oferă rezultatul în doar cinci minute.

Așa-numitul Abbott ID NOW COVID-19 va fi produs în masă de Statele Unite începând de săptămâna viitoare, cu o rata de 50.000 de unități pe zi. Potrivit companiei, 5 milioane de teste vor fi produse în aprilie, împărțite între testele de laborator și aceste noi teste rapide.

Cu Abbott ID NOW COVID-19, locuri precum clinici și cabinete de medici vor putea, de asemenea, să testeze pacienții. În plus, cu un timp de așteptare atât de scurt, diagnosticul va fi practic instantaneu.

Marea majoritate a testelor „rapide” adoptate în lume utilizează tehnica imunochromatografiei, detectând anticorpi produși de organism în prezența virusului. În acest caz, persoanele care au fost deja infectate, dar nu au virusul activ, vor avea în continuare un rezultat pozitiv.

La rândul său, această nouă soluție realizează analize la nivel molecular. Prin probe de salivă și mucus, testul este capabil să cartografieze ARN-ul virusului la pacient, oferind un rezultat mai precis.

Imediat după primele cazuri confirmate în Statele Unite și creșterea exponențială a transmisiilor, disponibilitatea și testarea sunt unele dintre cele mai mari probleme cu care s-a confruntat țara.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.