Android Wear, redenumit în Wear OS de către Google cu ceva ani în urmă, ar fi trebuit să fie un competitor de temut pe piața ceasurilor inteligente. Însă, dintr-un motiv sau altul, nu este așa, iar compania a văzut cu proprii ei ochi cum imperiul pe care dorea să-l stabilească a intrat în declin, mai ales datorită concurenților precum Apple și Samsung.

Cu toate acestea, Android 11 e pe cale să apară, și nu se află decât la o aruncătură de băț. De aceea, Google dorește să profite de oportunitate, încercând oarecum să revină forțat pe nișa smartwatch-urilor cu un nou update ce aduce îmbunătățiri de performanță, securitate, cât și compatibilitate cu noul procesor Snapdragon Wear 4100 și 4100+.

Probabil va fi o schimbare spre mai bine, care ar putea aduce o viteză mai mare pe partea de software și o îmbunătățire pentru ceea ce ține de partea de desgin și experiența pe care o are utilizatorul. Se zice că aplicațiile ar putea rula mai rapid cu 20%, iar pe lângă o autonomie îmbunătățită (în prezent, consumul de baterie fiind cea mai mare problemă), utilizatorii vor putea beneficia și de o eficiență crescută cu 33% în comparație cu Snapdragon Wear 3100.

Cu toate acestea, conștientizăm că toate schimbările sunt efectuate pentru binele utilizatorilor, însă vor fi suficiente pentru a aduce sistemul de operare înapoi în perioada sa de glorie? În timp ce Samsung și Apple se străduiesc să implementeze funcții de tensiune arterială, ECG ș.a.m.d, Wear OS pare a fi cu muuult în urmă, dorind să ajungă necontenit abia la funcțiile de bază pe care le oferă competitorii săi.

După cum putem observa, Wear OS nu pare decât a fi o încercare eșuată care are probleme de adaptare. Chiar dacă Google încearcă de nenumărate ori să fie prezent și în această nișă, se prea poate să eșueze lamentabil așa cum a făcut și până acum. Însă, putem spera la ceva mai bun din partea lui? Mai ales că se discută despre sosirea lui Google Pixel Watch? 🤷‍♂️

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.