Noul Wear OS va fi mai rapid și stabil

grigdroid wear os by google

Android Wear, redenumit în Wear OS de către Google cu ceva ani în urmă, ar fi trebuit să fie un competitor de temut pe piața ceasurilor inteligente. Însă, dintr-un motiv sau altul, nu este așa, iar compania a văzut cu proprii ei ochi cum imperiul pe care dorea să-l stabilească a intrat în declin, mai ales datorită concurenților precum Apple și Samsung.

Cu toate acestea, Android 11 e pe cale să apară, și nu se află decât la o aruncătură de băț. De aceea, Google dorește să profite de oportunitate, încercând oarecum să revină forțat pe nișa smartwatch-urilor cu un nou update ce aduce îmbunătățiri de performanță, securitate, cât și compatibilitate cu noul procesor Snapdragon Wear 4100 și 4100+.

Probabil va fi o schimbare spre mai bine, care ar putea aduce o viteză mai mare pe partea de software și o îmbunătățire pentru ceea ce ține de partea de desgin și experiența pe care o are utilizatorul. Se zice că aplicațiile ar putea rula mai rapid cu 20%, iar pe lângă o autonomie îmbunătățită (în prezent, consumul de baterie fiind cea mai mare problemă), utilizatorii vor putea beneficia și de o eficiență crescută cu 33% în comparație cu Snapdragon Wear 3100.

Citeste si:  Google Pixel 5 are probleme cu fixarea dintre display si cadru

Cu toate acestea, conștientizăm că toate schimbările sunt efectuate pentru binele utilizatorilor, însă vor fi suficiente pentru a aduce sistemul de operare înapoi în perioada sa de glorie? În timp ce Samsung și Apple se străduiesc să implementeze funcții de tensiune arterială, ECG ș.a.m.d, Wear OS pare a fi cu muuult în urmă, dorind să ajungă necontenit abia la funcțiile de bază pe care le oferă competitorii săi.

După cum putem observa, Wear OS nu pare decât a fi o încercare eșuată care are probleme de adaptare. Chiar dacă Google încearcă de nenumărate ori să fie prezent și în această nișă, se prea poate să eșueze lamentabil așa cum a făcut și până acum. Însă, putem spera la ceva mai bun din partea lui? Mai ales că se discută despre sosirea lui Google Pixel Watch? 🤷‍♂️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Edge original

Microsoft nu va mai oferi suport pentru vechiul Edge si Internet Explorer

Articolul următor
Fortnite

Apple ar fi castigat 360 de milioane de dolari datorita „impozitului” sau pe Fortnite

Postări Asemănatoare
Total
1
Share