NVIDIA GTX 1630, specificaţiile şi preţul au fost anunţate

Marian Ciobanu
By Marian Ciobanu
2 Min
NVIDIA GTX 1630, specificaţiile şi preţul au fost anunţate

NVIDIA continuă să lucreze la noua serie RTX 40, despre care ne așteptăm sa aiba evenimentul de lansare până la sfârșitul verii. Dar ieri a lansat seria GTX 1630, pe care o vedem de mult timp cu diverse scurgeri de informații despre specificatiile și prețul său și pe care jucătorii o așteptau cu nerăbdare.

Specificatiile și prețul GTX 1630 au fost anunțate!

NVIDIA GTX 1630, specificaţiile şi preţul au fost anunţate

Placa video ieftină de la NVIDIA a fost lansaa ieri, așa cum era de așteptat. GTX 1630 a confirmat scurgerile în ceea ce privește specificatiile sale. Deși se poziționează ca modelul entry-level al companiei, nu pare să-i mulțumească pe jucătorii care se așteaptă la performanță.

Ca și în cazul modelelor de anul trecut, GTX 1630 utilizează arhitectura Turing de la TSMC derivată din procesul de 12 nm. Placa video, care este poziționată la nivel de intrare, are 512 nuclee CUDA. Lățimea de bandă este de 96 GB/s, magistrala de memorie este de 64 de biți. De asemenea, vine cu 4 GB de GDDR6 VRAM care rulează la 12 Gbps. Când ne uităm la valorile consumului de energie, vedem că este de 75 TDP.

Când ne uităm la vitezele de clock, vedem că funcționează la 1740 GHz. Vitezele de creștere nu sunt atât de mari pe cât se aștepta. Pentru că poate merge doar până la 1785 GHz. Dar modelele de la diferiți producători precum MSI, Asus și Evga vor oferi mult mai mult.

Când îl comparăm cu placile actuale vândute în Romania, putem spune că modele precum GTX 1050, 1050 Ti, 1650 și 1650 vor oferi o performanță mult mai scăzută. Deși nu rămâne în urmă în ceea ce privește vitezele de clock sau chiar le depășește pe unele, arată că este un model complet entry-level în alte probleme precum lipsa suportului DLSS.

Prețul GTX 1630 a fost anunțat la 169 USD în China. Bineînțeles, la acest preț, se găsesc în acest moment plăci grafice precum GTX 1050 și 1050 Ti.

Urmărește Geeki.ro și pe Google News

Distribuie acest articol
Postat de Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Fondator GEEKI, am creat acest portal de ştiri it, tutoriale, ghiduri şi alte articole din jurul unui divertisment mai "nerd" pentru a expune public ceea ce mă pasionează şi de a răspunde la întrebările multor internauţi. Vreau să duc acest portal mult mai departe, investesc foarte mult timp şi energie pentru a oferi calitate şi cantitate în egală măsură pentru publicul acestui site.
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.