NVIDIA GTX 1630, specificaţiile şi preţul au fost anunţate

NVIDIA continuă să lucreze la noua serie RTX 40, despre care ne așteptăm sa aiba evenimentul de lansare până la sfârșitul verii. Dar ieri a lansat seria GTX 1630, pe care o vedem de mult timp cu diverse scurgeri de informații despre specificatiile și prețul său și pe care jucătorii o așteptau cu nerăbdare.

Specificatiile și prețul GTX 1630 au fost anunțate!

VERIFICA CELE MAI BUNE OFERTE BLACK FRIDAY 2024 PE:

NVIDIA GTX 1630, specificaţiile şi preţul au fost anunţate

Placa video ieftină de la NVIDIA a fost lansaa ieri, așa cum era de așteptat. GTX 1630 a confirmat scurgerile în ceea ce privește specificatiile sale. Deși se poziționează ca modelul entry-level al companiei, nu pare să-i mulțumească pe jucătorii care se așteaptă la performanță.

Ca și în cazul modelelor de anul trecut, GTX 1630 utilizează arhitectura Turing de la TSMC derivată din procesul de 12 nm. Placa video, care este poziționată la nivel de intrare, are 512 nuclee CUDA. Lățimea de bandă este de 96 GB/s, magistrala de memorie este de 64 de biți. De asemenea, vine cu 4 GB de GDDR6 VRAM care rulează la 12 Gbps. Când ne uităm la valorile consumului de energie, vedem că este de 75 TDP.

Când ne uităm la vitezele de clock, vedem că funcționează la 1740 GHz. Vitezele de creștere nu sunt atât de mari pe cât se aștepta. Pentru că poate merge doar până la 1785 GHz. Dar modelele de la diferiți producători precum MSI, Asus și Evga vor oferi mult mai mult.

Când îl comparăm cu placile actuale vândute în Romania, putem spune că modele precum GTX 1050, 1050 Ti, 1650 și 1650 vor oferi o performanță mult mai scăzută. Deși nu rămâne în urmă în ceea ce privește vitezele de clock sau chiar le depășește pe unele, arată că este un model complet entry-level în alte probleme precum lipsa suportului DLSS.

Prețul GTX 1630 a fost anunțat la 169 USD în China. Bineînțeles, la acest preț, se găsesc în acest moment plăci grafice precum GTX 1050 și 1050 Ti.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *