Cu ADA Lovelace acum oficial , Nvidia a dezvăluit puțin mai multe despre noua sa arhitectură și performanța noilor sale GPU. Din evenimentul de prezentare știm că noul RTX 4090 promite creșteri semnificative în fiecare domeniu , de la ray tracing până la calcule ML prin Tensor Cores, fără a uita de saltul în raster: în toate aceste scenarii vedem cel puțin un 2x față de ultima generație. , cu vârfuri de 5x în fața calculelor de învățare automată.

Dar puterea nu este doar singurul subiect menționat de Nvidia, având în vedere că în cadrul evenimentului GeForce Beyond, CEO-ul Jensen Huang a vorbit și despre eficiența energetică. Huang a confirmat de fapt că Ada este capabilă să genereze dublul puterii în fața unui consum identic cu cele ale Ampere și că testele interne i-au permis să depășească cu ușurință 3 GHz (nu este specificat, dar referința este RTX 4090) .

Prin urmare, se pare că noul proces de producție de 4 nm al TSMC dă rezultatele dorite și că, prin urmare, există mult spațiu pentru a depăși frecvențele de amplificare indicate în prezent la aproximativ 2,6 GHz. Acesta este un pas înainte în comparație cu maximul de aproximativ 2 GHz care se poate ajunge după ce ați pus mâna pe un RTX 3090 Ti.

Distribuie.

# Tânăr craiovean pasionat de travel, filme & seriale și noutăți din domeniul tehnologiei.

Lasa un raspuns