Oamenii de stiinta din Brazilia lucreaza la un vaccin impotriva Covid-19
Oamenii de stiinta din Brazilia lucreaza la un vaccin impotriva Covid-19

Un potențial vaccin împotriva Covid-19 este deja studiat în Brazilia. Cercetătorii de la Laboratorul de Imunologie al Institutului Inimii (Incor) al Facultății de Medicină a Universității din São Paulo (FM-USP) consideră că în câteva luni vaccinul va fi gata.

Echipa a decis să urmeze o strategie diferită de platforma de tehnologie ARNm folosită de industriile farmaceutice. În rezumat, această opțiune se bazează pe molecule de ARN mesager sintetic, cu informații pentru producerea de proteine recunoscute de sistemul imunitar uman. Tehnica este aplicată, chiar, în încercările din America de Nord de a dezvolta un vaccin, însă cercetătorii brazilieni au adoptat o strategie care folosește particule similare cu virusul, numite VLPs.

„Credem că strategia pe care o utilizăm pentru a participa la acest efort la nivel mondial pentru a dezvolta un candidat la vaccin împotriva Covid-19 este foarte promițătoare și ar putea produce un răspuns imun mai bun decât alte propuneri care au apărut, bazate în principal pe vaccinuri ARNm. „, a declarat coordonatorul cercetării, Jorge Kalil.

În ciuda acestui fapt, este demn de remarcat faptul că, deoarece virusul este încă puțin cunoscut in acea zona, introducerea materialului său genetic la oameni ar fi o manevră riscantă. Din acest motiv, echipa intenționează să înceapă testarea pe animale. „Alternativele pentru dezvoltarea vaccinului anti-Covid-19 trebuie să acorde prioritate, pe lângă eficiență, siguranță”, a declarat responsabilul proiectului, Gustavo Cabral. „În general, vaccinurile tradiționale, bazate pe virusuri atenuate sau inactive, precum gripa, au demonstrat o imunogenitate excelentă, iar cunoașterea caracteristicilor lor servește ca parametru pentru dezvoltarea cu succes a noilor platforme de vaccinuri”, a explicat el.

Nenumărate țări își concentrează eforturile pe dezvoltarea unui vaccin pentru boală. Cu toate acestea, chiar dacă un laborator reușește, este puțin probabil ca vaccinul să fie creat și pus la dispoziția populației în mai puțin de un an.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.