Ştiri

Oficial: Orange a cumparat o parte din Telekom

Potrivitor ultimelor informatii Orange a cumparat o parte din Telekom, mai exact divizia Telekom FIX care ar fi un pachet majoritar de 54% din actiunile gigantului german pe partea de Fix si fix-mobil.

Telekom Romania a vandut tot pachetul de fix la care avea acces, statul roman avand cealalta parte de 46%, urmeaza cumpere Orange cu totul Telekom? Ei bine nu stim acest lucru insa pentru partea de fix avem si un comunicat oficial care suna in felul urmator.

TKR este al doilea cel mai mare jucător de pe piața de servicii fixe de telecomunicații din România, cu o cifră de afaceri de 622 milioane €, raportată în 2019. Prin infrastructura de rețea pe care o deține, TKR oferă servicii de telefonie fixă, internet în bandă largă și televiziune pentru 5 milioane de clienți, în timp ce 90.000 km de rețea de fibră optică conectează aproximativ 3 milioane de gospodării. De asemenea, oferă servicii convergente fix-mobil pentru aproximativ 881.000 de clienți, la 30 iunie 2020, ca urmare a unui contract MVNO cu Telekom Romania Mobile. Acești clienți vor migra către rețeaua mobilă Orange România după finalizarea tranzacției.

Ce inseamna acest lucru? Ei bine inseamna ca toti clientii de servicii fixe (internet, fix, tv) dar și clienții de servicii fix-mobil vor deveni clienți Orange.

Resutl din companie ar putea fi cumparat de Digi, acest lucru fiind unul ingrijorator pentru utilizatorul de rand pentru ca cu siguranta vor fi preturi mai mari pe viitor.

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website. În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele. În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button