Review

Omnis Pudding Red Endorfy Review: Tastatura de gaming ce trebuie încercată!

Omnis Pudding Red de la Endorfy este în teste de mai bine de o lună, şi pentru că astăzi s-au împlinit 30 de zile de când lucrăm cu ea şi suntem siguri de ce poate, venim pe geeki.ro cu un nou review pentru un produs ce ar putea fi pe placul atât gamerilor cât şi a persoanelor ce caută o tastatură profesională.

Tastatura de gaming Omnis Pudding Red Endorfy se remarcă în primul rând prin designul sau luminat ce ar face orice jucător să întoarcă capul după ea, este potrivită de asemenea şi pentru mediu de lucru profesionist, mai multe despre aceasta, în review-ul nostru.

Conţinut

Omnis Pudding Red Endorfy

În ceea ce priveşte conţinutul în care vine tastatura ambalată, vom mai găsi pe lângă Omnis Pudding Red RGB, un cablu USB-C pentru conectarea între tastatura şi computer, o mică unealtă pentru scoaterea tastelor pentru înlocuire sau întreţinem cărticele pe care nu le foloseşte nimeni, împreună cu o mică scrisoare, pe care vă las să o descoperiţi singuri în cazul în care doriţi să cumpăraţi aceasta tastatură.

Design

Vorbind despre design, aceasta tastatură este una foarte arătoasă şi asta din pricina luminilor ce se aprind pe toată suprafaţa acesteia, vine de asemenea şi cu un software pentru schimbarea jocurilor de culori, despre care vom vorbi mai jos.

Omnis Pudding Red Endorfy

Pe spatele tastaturii vom avea ieşirea pentru cablul USB-C, împreună cu puller pentru taste,de asemenea pentru înălţimea tastaturii avem şi două seturi de picioruşe pe care le putem folosi.

Pentru că am am adus vorba de picioruşe, rămânem la confort şi trebuie să amintim neapărat de suportul pentru încheietura mâinii care este magnetic şi mi se pare foarte cool uşurinţă de ataşare şi detaşare a acestui mic supliment.

După ce am instalat tastatura şi suntem gata de folosire, vom observa că iluminatul RGB este considerabil, acesta se poate vedea şi prin părţile tastaturii stânga/dreapta, dar este cu adevărat interesant de privit atunci când tastele se aprind.

Omnis Pudding Red Endorfy

Pe lângă tastele obişnuite pe care le putem vedea, în partea dreaptă sus vom avea şi o rotiţă pe care în prima fază o putem folosi pentru reglarea volumului dar cu ajutorul suportului software o putem customiza pentru a îndeplini şi alte sarcini.

În ceea ce priveşte mărimea şi potrivirea tastaturii cu alte elemente din setup-ul nostru, putem spune că aici lucrurile stau destul de subiectiv, pentru că spaţiul meu de lucru este ceva mai mare, aceasta tastatură de dimensiunea 453×210×45 s-a potrivit perfect, dar dacă sunteţi într-un mediu cu mai puţin spaţiu, cu siguranţă trebuie să fiţi atenţi la specificaţiile mărimii.

Utilizare

Omnis Pudding Red Endorfy are switch-uri de tipul KAILH RED RGB, acest tip de switch este şi cel mai popular printre tastaturile mecanice de gaming fiind foarte confortabil de utilizat.

Omnis Pudding Red Endorfy

Eu am folosit Omnis Pudding Red Endorfy în mai multe scenarii de gaming, de la jocuri FPS până la curse cu maşini (chiar dacă aici ar fi mai potrivit un volan), experienţa este una foarte bună în utilizare, nu am avut surprize neplăcute cu săritul tastelor, apăsarea din greşeală pe altă tastă, acestea fiind aşezate corespunzător pentru o utilizare ergonomică.

În ceea ce priveşte lucrul profesional, în momentul acesta folosim tastatură la redactare şi timpul de reacţie, adâncimea şi sunetul scos prin scriere, nu deranjează, fiind o tastatură uşor de folosit în regim de office.

Software

Pentru că am vorbit mai sus de software dar fără a da mai multe detalii, puteţi descărca de pe pagina oficială a tastaturii în partea de jos, software-ul oficial iar din acesta putem controla mai multe elemente ale tastaturii.

După instalare, care se face foarte uşor, putem controla jocul, intensitatea şi luminozitatea RGB-ului de pe tastatură, de asemenea putem oferi un program custom pentru iluminare, viteza de răspuns pe tastatura a ceea ce facem noi în software mi s-a părut foarte fluidă fără întârzieri.

Tot din software putem face mai multe profile de utilizator şi să customizam anumite taste, lucru de apreciat.

Concluzie

Nu am găsit tastatura în România pentru a oferi un raport preţ/calitate, totuşi pe site-uri internaţionale, tastatura se poate găsi şi la 85.00 de euro, ceea ce o face o alegere inspirată pentru gameri ce îşi doresc o tastatură ce poate îndeplinii mai multe funcţii şi poate fi folosită în mai multe medii de operare, atât în gaming cât şi într-un stil profesional.

Design - 7
Performanta - 7
Experienta utilizatorului - 7

7

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website. În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele. În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button