OnePlus 8 Pro: functia „radiografie” a camerei va fi dezactivata

OnePlus 8 Pro: functia „radiografie”
OnePlus 8 Pro: functia „radiografie”

OnePlus va dezactiva temporar filtrul camerei OnePlus 8 Pro , care creează un efect de „X-ray“. Conform raportului Abacus News , compania a subliniat că filtrul “Photochrom” (Photochrom) nu poate vedea prin materiale groase.

Săptămâna trecută, influencerii de pe nisa tehnologiei au descoperit funcția „ascunsă” . În acest caz, filtrul este utilizat într-o cameră de 5 MP care nu are filtre IR (infraroșu). Adică poate vedea lumina infraroșu, deoarece este aliniată cu acest spectru.

OnePlus 8 Pro a fost anunțat în aprilie, iar descoperirea acestei functii a avut un efect de publicitate pentru companie. Efectul de a vedea prin anumite materiale depinde de o serie de factori, cum ar fi iluminatul și grosimea obiectului.

Într-o postare pe Weibo, OnePlus a confirmat că filtrul va fi temporar dezactivat pe smartphone-uri într-o săptămână. Compania va lansa o actualizare pentru utilizatori, dar nu este clar care va fi măsura finală.

De asemenea, compania și-a cerut scuze utilizatorilor pentru „crearea problemelor de confidențialitate și crearea de probleme utilizatorilor OnePlus și a altor utilizatori de internet”. Potrivit companiei, o nouă soluție va fi prezentată în viitor, iar aceste modificări vor fi implementate la nivel global.

Probleme de confidențialitate

Tehnologia infraroșie poate fi folosită pentru a realiza fotografii uimitoare, schimbând semnificativ culorile. De asemenea, are aplicații pentru detectarea buletinelor de vot false sau pentru ca pompierii să vadă in fum într-un incendiu, de exemplu.

Prezenta tehnologiei pe un smartphone nu este obișnuită, atât de mult încât „noutatea” nici măcar nu a fost menționată în anunțul OnePlus 8 Pro.

Imediat ce oamenii au aflat, au început testarea cu propriile unități de telefonie mobilă. Joystick-urile jocurilor video, telecomenzile, televizoarele Apple și alte obiecte din plastic pot părea „transparente” cu filtrul.

De asemenea, și mai îngrijorători, unii utilizatori au menționat că funcția face același lucru cu îmbrăcămintea, în timp ce alții au spus că nu.

Citeste si:  Xbox Series X: Microsoft dezvaluie specificatiile noi ale consolei
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
Huawei Enjoy Z 5G

Huawei Enjoy Z 5G ar putea fi cel mai ieftin telefon 5G de pe piata

Next Article
AirPods Pro Lite

iPhone 12 nu va avea casti in cutie pentru a stimula achizitionarea de AirPods

Related Posts