OnePlus 9R un telefon puternic si accesibil va fi lansat in curand

2021 este un an foarte special pentru smartphone-urile OnePlus. Într-adevăr, producătorul a decis în cele din urmă să depună eforturi pentru segmnetul foto și video. Și pentru a îmbunătăți performanța modelelor sale premium în acest domeniu, OnePlus a colaborat cu Hasselblad , un brand cunoscut în domeniul fotografiei.

La fel ca parteneriatul dintre Huawei și Leica sau între HMD (Nokia) și Carl Zeiss, acela dintre OnePlus și Hasselblad permite brandului chinez să profite de know-how-ul unui specialist pentru a-și îmbunătăți produsele. Dar, pe lângă aceasta, noua serie de telefoane emblematice OnePlus include și trei modele în loc de două.

Pe lângă OnePlus 9 și OnePlus 9 Pro, marca a dezvăluit și un al treilea model săptămâna aceasta: OnePlus 9R. Cu câteva zile în urmă, OnePlus confirmase deja existența acestui model. Și astăzi, această versiune accesibilă a OnePlus 9 este disponibilă … dar numai în India. În prezent, nu se știe dacă marca intenționează să lanseze OnePlus 9R și în alte țări.

Un model accesibil, dar puternic, cu procesor Snapdragon 870

În orice caz, lansarea acestei versiuni accesibile arată dorința OnePlus de a-și diversifica oferta. Într-adevăr, în timp ce marca chineză oferă deja dispozitive mid-range prin OnePlus Nord, lansează și un smartphone premium la prețuri accesibile pentru cei care caută o alternativă la OnePlus 9.

În timp ce OnePlus 9 folosește procesorul Snapdragon 888, OnePlus 9R este mulțumit de un Snapdragon 870 SoC . Prezentat în ianuarie, această componentă premium este poziționată ca o versiune ușor îmbunătățită a lui Snapdragon 865+ de anul trecut. Dar dacă acest procesor nu este la fel de puternic ca cel al OnePlus 9, totuși permite să aveți o experiență foarte bună și acces la 5G.

În ceea ce privește ecranul, nu există o concesie reală. Într-adevăr, OnePlus 9R este echipat cu un ecran de 6,55 inci cu o rezoluție de 2400 x 1080 pixeli și o rată de reîmprospătare (display fluid) de 120 Hz.

Pe partea camerei, OnePlus 9R nu beneficiază de parteneriatul dintre OnePlus și Hasselblad. Cu toate acestea, combinația de senzori de pe spate este încă foarte potrivită. Unul are un senzor principal de 48 de megapixeli, un unghi ultra-larg de 16 megapixeli, un macro de 5 megapixeli și un senzor monocrom de 2 megapixeli.

În esență, dacă acest dispozitiv nu are toate avantajele OnePlus 9, va permite totuși utilizatorilor să beneficieze de o experiență premium, datorită procesorului Snapdragon 870 de la Qualcomm, care a fost conceput precis pentru această nișă.

Și diferența de preț este destul de mare. În India, un model cu 8 GB RAM și 128 GB stocare costă echivalentul a 466 euro, în timp ce un model cu 12 GB RAM și 256 GB stocare costă echivalentul a 512 euro.

Pentru acei fani OnePlus care nu sunt interesați de modelele premium, trebuie remarcat și faptul că, în prezent, circulă deja zvonuri despre următoarea generație de dispozitive OnePlus Nord. De exemplu, conform unuia dintre aceste zvonuri , OnePlus Nord 2 ar fi echipat cu un SoC Mediatek Dimensity 1200. Pentru prima dată, OnePlus ar folosi un SoC Mediatek în locul componentelor Qualcomm. Cu toate acestea, Dimensity 1200 este o componentă de ultimă generație, care ar putea permite OnePlus Nord 2 să aibă performanțe foarte bune. Dar, în acest moment, acesta este doar un zvon.

[SURSA]

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *