OPPO X 2021: Un nou smartphone cu ecran pliabil

OPPO X 2021
OPPO X 2021

În timpul unui eveniment ce a avut loc ieri, OPPO a dezvăluit câteva inovații interesante, inclusiv primul concept de dispozitiv pliabil de la companie, numit OPPO X 2021.

OPPO X 2021, viitorul smartphone-urilor pliabile?

Este un dispozitiv foarte interesant, care adoptă un concept diferit de cel adoptat de alți concurenți. În acest caz, avem un ecran OLED capabil să se extindă, mergând de la 6,7 ​​inci până la 7,4 inci, datorită tehnologiei Roll Motor.

Această tehnologie adoptă două motoare care generează forță constantă pentru a deschide dispozitivul fără probleme, asigurându-se că display-ul nu este deteriorat în proces. Spre deosebire de alte smartphone-uri pliabile care au de obicei doar două stări (pliate și desfăcute), această tehnologie permite utilizatorilor să regleze dimensiunea ecranului după cum este necesar.

În ciuda acestui mecanism de rulare, display-ul dispozitivului nu are cute vizibile. Pentru a asigura acest lucru, inginerii OPPO au proiectat un tampon cu un glisor pe partea laterală a ecranului cu un arc de 6,8 mm. Acest arc permite ecranului să revină fără a se încreți. Acest tip de design oferă, de asemenea, mai multe posibilități de integrare pentru camere, baterii, difuzoare și antene.

Citeste si:  Copy + Paste intre Android si Windows 10 va fi in curand posibilia

Acesta este un concept foarte interesant și abia așteptăm să punem mâna pe dispozitivul final care ar trebui să ajungă în cursul anului 2021.

În cadrul evenimentului, OPPO a anunțat și OPPO AR Glass 2021 , care reprezintă direcția pe care compania dorește să o urmeze în viitor. Noii ochelari AR adoptă un design split nou, compact și ultraleger. În ceea ce privesc componentele principale, a fost adoptată o soluție optică Birdbath, care îmbunătățește experiența imersivă.

Nu lipsesc diferiți senzori, inclusiv o cameră cu un senzor ToF și o cameră RGB. Ele pot susține nu numai o varietate de interacțiuni naturale, ci și pe cele prin smartphone, cele bazate pe gesturi și localizare spațială. De asemenea, sunt capabili să finalizeze calculul tridimensional al localizării spațiale în milisecunde, obținând o localizare precisă, oferind utilizatorilor o experiență reală și naturală a interacțiunii spațiale în lumea AR.

În cele din urmă, OPPO a anunțat aplicația AR de calcul spațial în timp real CybeReal , alimentată de tehnologia de localizare și de recunoaștere a spațiului de înaltă precizie. Aplicația este susținută de cele trei tehnologii principale ale OPPO, cum ar fi reconstrucția exactă a realității la centimetru și OPPO Cloud, îmbogățind percepția utilizatorului asupra lumii reale.

Citeste si:  Gadget-uri necesare pentru o drumetie de neuitat

Rămâi la curent cu toate noutățile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Poco M3

POCO M3, noul smartphone care ajunge pe 24 noiembrie

Articolul următor
EMUI 11

Huawei: EMUI 11 vine pe 14 smartphone-uri ale companiei!

Postări Asemănatoare
Total
1
Share