Oracle, un nou concurent Microsoft pentru achiziția TikTok?

TikTok
TikTok

De asemenea, se spune că Oracle este interesat să achiziționeze TikTok.

După sancționarea Huawei, Washingtonul amenință acum că va interzice aplicațiile chineze WeChat și TikTok. Aceasta din urmă este oferită de compania ByteDance, al cărei sediu se află la Beijing, dar este foarte popular în SUA. Și asta privește guvernul SUA.

În acesta luna, administrația Trump și-a anunțat intenția de a interzice TikTok în Statele Unite. Cu toate acestea, această interdicție ar putea fi evitată dacă rețeaua socială este cumpărată de o companie americană . Iar în prezent, Microsoft este cel mai serios candidat. Firma Redmond a anunțat deja că este în negocieri cu ByteDance. De asemenea, ea a precizat că, deocamdată, nu există nicio garanție că aceste negocieri vor conduce la preluarea TikTok de către aceasta.

„Ambele companii și-au notificat intenția de a explora o propunere preliminară care ar presupune achiziționarea serviciului TikTok în Statele Unite, Canada, Australia și Noua Zeelandă și ar avea ca rezultat deținerea Microsoft și exploatarea TikTok pe aceste piețe. Microsoft poate invita alți investitori americani să participe la această achiziție ”, se arată într-o postare publicată de Microsoft la începutul lunii august. Și între timp, alți candidați pentru achiziția acestei rețele sociale sunt menționați de mass-media.

Citeste si:  iPhone 12 se lanseaza astazi - Pret, specificatii si actualizare zvonuri

Twitter și Oracle sunt, de asemenea, în cursa de a achiziționa TikTok

Twitter este interesat să achiziționeze TikTok. Cu toate acestea, șansele ca platforma de microblogging să reușească să contracareze o ofertă de la Microsoft ar fi mici, datorită mijloacelor financiare destul de limitate de care dispune.

Și săptămâna aceasta, aflăm că o altă companie este interesată și de preluarea TikTok: Oracle. Informațiile provin dintr-un articol din Financial Times. Conform acestui articol, Oracle a avut deja discuții preliminare cu ByteDance pentru a achiziționa afacerile TikTok din Statele Unite, Canada, Australia și Noua Zeelandă.

FT chiar vorbește despre avantajele pe care Oracle le-ar putea avea în această cursă. Potrivit acestuia, Oracle a colaborat deja cu un grup de investitori care au un pachet în ByteDance, proprietarul TikTok. Mass-media evocă, de asemenea, relații bune între Donald Trump și Larry Elison, fondatorul Oracle.

Desigur, momentan, acestea sunt doar zvonuri. Cu toate acestea, având în vedere popularitatea TikTok, în special în rândul tinerilor, are sens că această rețea socială interesează un număr bun de afaceristi. Deși TikTok este o platformă recentă, aceasta se află deja în Top 10 dintre cele mai descărcate aplicații pe mobil în ultimii 10 ani. Și în timp ce Microsoft negociază o achiziție de TikTok, Facebook a încercat să cumpere Dubsmash, o aplicație care poate fi văzută ca un concurent pentru TikTok.

Citeste si:  TikTok nu va fi interzis in SUA (cel putin pentru moment)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Vedeți primele fotografii oficiale ale unui prototip Xbox Series X

Vedeți primele fotografii oficiale ale unui prototip Xbox Series X

Articolul următor
Apple China

Apple elimină mii de jocuri din App Store-ul chinez

Postări Asemănatoare
Total
1
Share