Palit dezvăluie o linie de plăci grafice personalizate GeForce RTX 4060 Ti

Palit a dezvăluit recent o linie de plăci grafice personalizate GeForce RTX 4060 Ti, care a fost listată de către distribuitorul rus Marvel. Lista cuprinde un total de patru variante, toate fiind modele personalizate de la Palit. Linia de produse include design-ul Dual, care are un sistem de răcire cu două ventilatoare, și design-ul StormX cu un singur ventilator. Ambele variante sunt listate în variante overclockate din fabrică și referință.

Design-ul StormX este o veste bună pentru cei care își construiesc PC-uri SFF, deoarece acesta va fi disponibil și în variante Mini-ITX. Acesta are un design compact cu un PCB personalizat și un singur ventilator și poate fi integrat cu ușurință în sistemele mai mici. Ar fi interesant să vedem și opțiuni ITX de la alți producători la lansarea plăcii grafice RTX 4060 Ti.

Potrivit unor zvonuri, NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti va utiliza nucleul GPU AD106-350-A1, o versiune tăiată a cipului grafic AD106 și va avea 34 SM-uri sau 4352 nuclee CUDA. De asemenea, placa grafică va avea 8 GB de memorie GDDR6 care rulează la viteza de 18 Gbps pe o interfață de 128 de biți, oferind o bandă de 288 GB/s. GPU-ul va avea și 32 MB de cache L2, o creștere de 8 ori față de GeForce RTX 3060 Ti.

Se așteaptă ca placa grafică să utilizeze PCB-ul PG190 SKU 361. Imaginile PCB-ului dezvăluite au arătat că, în timp ce ediția Founders Edition utilizează conectorul standard 16-Pin 12VHPWR, modelele personalizate vor putea folosi fie conectori standard de 8 pini, fie prize noi de 16 pini. Se pare că producția modelelor cu conectori de 8 pini este mult mai ieftină, astfel încât aceasta ar fi alegerea preferată a producătorilor de plăci grafice personalizate.

NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti ar urma să fie lansată până la sfârșitul acestei luni, iar prețul ar trebui să fie între 399-449 dolari. Aceasta ar fi o opțiune interesantă pentru jucătorii care au un buget mai mic.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *