Ghiduri

Pata de culoare – O metodă modernă pentru amenajarea băii!

Amenajarea băii este una dintre cele mai importante schimbări pe care le poți face într-un apartament. Pe lângă faptul că așa vei avea un spațiu modern, acesta poate fi mult mai bine împărțit, mai aerisit și asemănător cu cele văzute în revistele de specialitate.

Una dintre metodele moderne de aplicare a vopselei pe pereți este folosirea unei pete de culoare, care să creeze un efect unic. Mai jos poți descoperi cum poți să utilizezi nu una, ci două nuanțe pentru a-ți amenaja baia pe care ți-ai dorit-o mereu!

Iată cum poți aplica o pată de culoare pentru a moderniza baia! 

  • Culorile complementare – o idee bună pentru pereții băii

Atunci când vrei o baie modernă, folosirea a două culori poate fi una dintre cele mai bune idei de amenajare. Trebuie să fii atent, însă, la ce nuanțe folosești, cele mai indicate fiind cele complementare. Acestea te pot ajuta la mărirea vizuală a spațiului, astfel încât “vei împușca doi iepuri dintr-un foc” și vei obține o baie mai mare din punct de vedere optic și mai frumoasă.

Când te gândești la culori complementare pentru o baie modernă, le poți lua în considerare pe următoarele:

  • albastrul și galbenul, însă aici ar fi bine sa te orientezi spre nuanțele deschise ale acestora pentru a evita supraîncărcarea unui spațiu nu prea generos;
  • albul și albastrul închis, pentru a ieși din linia culorilor tradiționale – acestea pot fi combinate cu mobilă de alte nuanțe;
  • verdele și galbenul, unde cea din urmă va fi culoarea predominantă, iar un singur perete poate fi vopsit cu cea dintâi;
  • alb și gri, dacă restul combinațiilor ți se par prea îndrăznețe și cauți o variantă care să fie mai ușor de integrat în ansamblu.

De asemenea, la combinarea culorilor complementare în baie sau în orice altă încăpere, raportul de 70% la 30% este cel mai potrivit. Dacă vrei ceva și mai deosebit, poți renunța la cadă, optând, în schimb, pentru o cabină de duș walk in, pe peretele căreia să fie aplicată pata de culoare.

  • Pata de culoare se poate folosi și în băile mici

Ideea folosirii a două culori în locul uneia singure este o soluție nemaipomenită și pentru o baie mică, astfel încât nu trebuie să îți faci griji legat de mărimea acesteia. Mai mult de atât, nuanțele complementare sunt ideale pentru a da senzația de spațiu mai mare.

Într-o baie mică poți opta pentru vopsirea unui întreg perete sau pentru aplicarea uneia sau a mai multor pete de diferite forme, ultima variantă ajutându-te să creezi impresia de adâncime a spațiului, așadar nu ezita să faci combinații îndrăznețe, care să îți scoată în evidență talentul de designer.

Folosirea mai multor culori pentru amenajarea băii este la modă și va mai fi destul de mult timp de acum încolo, așa că nu are rost să te gândești la soluții convenționale atunci când ai la îndemână unele moderne. Mai mult de atât, fiind vorba despre vopsea, aceasta poate fi schimbată destul de ușor, așadar nu ezita să îți pui imaginația la treabă și să creezi ceea ce îți place!

Sursa foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *