După perioada de succes de doi ani, piața calculatoarelor a început încet să intre într-o perioadă de colaps. În ultimele două trimestre, s-a înregistrat o scădere bruscă a vânzărilor.

Piața calculatoarelor, care a înregistrat creșteri record timp de doi ani în perioada pandemiei, aproape că s-a prăbușit odată cu normalizarea. Vânzările de computere, care au scăzut continuu de două trimestre, înregistrează pierderi mai mari decât se aștepta.

Piața calculatoarelor în pierderi

Piața calculatoarelor scade mai repede decât se aștepta

Potrivit cercetării, livrările de computere s-au ridicat la 71 de milioane în al doilea trimestru al anului și au înregistrat o scădere de 15,3 la sută de la an la an. Interesant este că toți jucătorii din industrie au închis această perioadă cu un declin.

În timp ce liderul de piață Lenovo vinde 17,5 milioane, a pierdut 12,1 la sută. HP, care s-a confruntat cu Lenovo anul trecut, a scăzut cu 27,6% cu 13,5 milioane de vânzări și a devenit compania care a suferit cele mai mari pierderi.

Dell a scăzut cu 5,3% în timp ce a vândut 13,2 milioane în această perioadă. În timp ce grupul Acer a scăzut cu 19,2% cu 5 milioane de vânzări, vânzările de Mac au scăzut cu 22,5% cu 4,8 milioane, în ciuda cipului M1. Asus, pe de altă parte, a scăzut cu 4,6% cu 4,7 milioane de vânzări și a fost compania care a fost cel mai puțin afectată de cursul prost.

Piața care se topește rapid este încă peste nivelurile din 2019, dar mai există puțină diferență. Acest decalaj se va reduce probabil în cursul anului din cauza inflației ridicate și a creșterii prețurilor.

[SURSA]

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns