Placa video ieftina si buna: Cele mai bune si ieftine placi video

Placa video ieftina si buna
Placa video ieftina si buna

Placa video ieftina si buna – Placa video este componenta cea mai importanta într-un PC de gaming. Astazi am sa va prezint cele mai bune si ieftine placi video.

O placa video ieftina si buna trebuie aleasa cu atentie. De multe ori ne-am trezit cu cazuri în care multi gameri si-au tepe pentru ca s-au bucurat la un pret mai mic crezând ca vor gasi o calitate mai mare.

Înainte de a începe recomandarile am sa va scriu mai jos ceva lucruri despre care trebuie sa stiti ca trebuie sa tineti cont daca vreti sa aveti rezultate maxime în a va alege placa video cea mai buna.

 • Bugetul: Cu cât bugetul tau este mai mare cu atât vei putea sa îti alegi o placa video mai buna, trebuie însa sa fii foarte atent, sunt si multe placi video proaste la un pret de o placa video buna, de aceea poti sa tii cont de articolul nostru, noi vom structura placile video pe preturi, în asa fel în cât tu îti vei putea alege placa video potrivita pentru tine.
 • Processor: Recomand aici sa aveti o placa video putin mai performanta de cât procesorul, acest lucru va va ajuta sa obtineti rezultate maxime de performanta atunci când vine vorba de gaming. Daca faceti video pe youtube va trebuii sa aveti si un processor bun pentru ca va va ajuta la randarea clipurilor.
 • Sursa pentru placa video: Nu trebuie neaparat sa îti cumperi o sursa noua pentru placa video, însa trebuie sa te asiguri ca sursa pe care o detii în momentul de fata îti va putea suporta viitoarea placa video, si eventual un processor mai nou, daca doresti sa faci un upgrade mai mare.
 • Nvidia sau AMD: Fiecare dintre aceste doua vine cu diferite parti bune si parti rele, este o comparatie usor deplasata, însa fiecare cu preferintele lui, eu cred ca ar trebuii sa alegeti placa video care se potriveste cu procesorul pe care îl detineti sau pe care o îndragiti mai mult. Ambele sunt bune.
 • Când va trebuii sa schimb placa video: De regula placa video se schimba de la 2 ani în sus, aici se va simti cu adevarat efectul unui upgrade pozitiv, însa eu cred ca daca stii ce placa video sa îti cumperi din timp poti rula cele mai noi jocuri timp de 3-4 ani de la data cumparari a placii video.
Citeste si:  MacBook Air, Pro și Mac Mini cu Apple Silicon oficial: Pret in Romania

Acestea fiind spuse, mai jos am sa va prezint Placile Video ieftine, si bune, segmentate pe preturi, de la mic la mare.


Placa video ieftina si buna sub 300 LEI: GIGABYTE GeForce® GT 730

La pretul acesta, placa video GIGABYTE, este cea mai buna pe care o puteti gasi în momentul de fata pe piata, în multe magazine pretul acestei placi sare de 300 de lei, însa de la eMAG o puteti achizitiona la un pret sub 300 lei.

Nu va asteptati ca al acest pret sa primiti cele mai bune rezultate pentru jocurile noi lansate, însa va puteti astepta sa puteti rula jocuri precum CS:GO, DOTA 2, sau LOL la o calitate buna.

Specificatii R7 240: GIGABYTE GeForce® GT 730

 • Frecventa GPU: 700 Mhz
 • Capacitate/Viteza memorie: 2048 MB GDDR3 128 Bit, 1600 Mhz
Placa video ieftina si buna
Placa video ieftina si buna

Placa video ieftina si buna sub 450 lei: GIGABYTE GeForce® GT 740 OC

Tot de la GIGABYTE vine si aceasta placa ce ne aduce performanta mai ridicate fata de prima placa video prezentata în acest articol. Aceasta placa video vine cu o memorie GDDR 5, ceea ce o face favorita pentru segmentul pe care l-am ales, cel de placa video sub 450 lei.

Citeste si:  Ghid de alegere: Huse de protectie pentru Google Pixel 4 si 4 XL

Specificatii GIGABYTE GeForce® GT 740 OC

 • Frecventa GPU: 1072 Mhz
 • Capacitate/Viteza memorie: 1024 MB GDDR5 128 Bit, 5000 Mhz
Placa video ieftina si buna
Placa video ieftina si buna

Placa video ieftina si buna sub 600 lei: ASUS GeForce® GTX 750 Ti

Tot despre o placa video Nvidia vorbim si pe acest loc, într-adevar aceasta placa video este una foarte reusita, modelul este perfect pentru cei ce randeaza si videoclipuri cu joculete mai micute sau vechii, acesta având o putere de procesare mare.

Specificatii ASUS GeForce® GTX 750 Ti

 • Frecventa GPU: 1210 Mhz
 • Capacitate/Viteza memorie: 2048 MB GDDR5 128 Bit
Placa video ieftina si buna
Placa video ieftina si buna

Placa video ieftina si buna sub 900 Lei: XFX Radeon™ RX 460 Dual Fan

Aceasta este prima placa AMD din acest top. XFX Radeon™ RX 460 Dual Fan este cu siguranta cea mai buna placa video buna, si ieftina pe care o puteti lua la pretul de 900 lei.

În comparatie cu un GTX 960, aceasta placa aduce aceleasi facilitati, fiind o placa foarte buna însa ceva mai ieftina. Recomand aceasta placa video daca aveti un buget de 900 lei. Placa o puteti gasi la 850 lei.

Specificatii: XFX Radeon RX 460 Dual Fan

 • Frecventa GPU: 1220 Mhz
 • Capacitate/Viteza memorie: 4 GB GDDR5 128 Bit 7000 Mhz
Placa video
Placa video

Placa video ieftina si buna sub 1200 LEI: NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB

Pe aceasta pozitie gasim un mid-ranger de la Nvidia, GTX1060, aceasta varianta vine cu 3 GB si îsi face treaba foarte bine.

Multi dintre gameri considera aceasta placa video una mai buna de cât variantele de la AMD de 4 GB.

Citeste si:  Introducere în HTML5: Partea I

Specificatii GTX 1060 3 GB

 • Frecventa GPU: 1708 Mhz
 • Capacitate/Viteza memorie: 3072 MB GDDR5 192 Bit, 8000 Mhz
Placa video
Placa video

Placa video ieftina si buna sub 1600 lei: ASUS GeForce® GTX 1060 STRIX OC

În momentul de fata aceasta placa video se afla la reducere si o puteti achizitiona la pretul de 1590 de lei de pe eMAG, sper ca atunci când vedeti acest articol aceasta placa sa fie la fel de ieftina.

Sunt mai multe variante de placi de acest fel la acest buget, sper sa prindeti aceasta placa video pentru performantele ei foarte bune, bine-înteles si pretul o recomanda pentru acest lucru.

Specificatii GTX 1060:

 • Frecventa GPU: 1847 Mhz
 • Capacitate/Viteza memorie: 6144 MB GDDR5 192Bit, 8008 Mhz
Placa video
Placa video

Placa video ieftina si buna peste 1600 LEI: NVIDIA GeForce GTX 1070

Doriti performante spre maxime la toate jocurile? Ei bine veti avea achizitionând o placa video de la Nvidia GTX 1070, aceasta placa video are performante extraordinare, consuma si mult cei drept dar daca doriti performante foarte bune în jocuri va recomand aceasta placa video.

Specificatii GTX 1070

 • Frecventa GPU: 1822 Mhz
 • Capacitate/Viteza memorie: 8192 MB GDDR5 256 Bit, 8008 Mhz
Placa video
Placa video

Cam acestea sunt recomandarile mele pentru voi sper sa va ajute si sa le luati în seama daca aveti nevoie de o placa video ieftina si buna.

Daca vrei sa stii pe ce loc este placa ta în clasamentul celor mai bune placi video create vreodata, atunci îti recomand sa accesezi acest link. Clasamentul este facut în ordinea performantei, daca placa ta video, actuala este la coada clasamentului îti mai ramâne un singur lucru de facut – schimbati placa video.

Daca aveti întrebari, completari sau comentarii, va rog accesati rubrica de comentarii, vom gasi cea mai buna varianta pentru toti.

Rămâi la curent cu toate noutățile!

Articolul anterior
Cel mai bun mousepad

Cele mai bune mousepad-uri 2020 - 2019: Cel mai bun mousepad

Articolul următor
Netflix nu se încarcă? Iată ce trebuie să faci

Netflix nu se încarcă? Iată ce trebuie să faci

Postări Asemănatoare
Total
2
Share