Se pare că Sony are multe planuri de a reînnoi PlayStation 5 pentru următorii câțiva ani. Scopul final al companiei nu ar fi doar de a deschide calea pentru previzibila versiune Slim a consolei, dar ar putea merge mai departe pentru a unifica cele două mari linii până în anul 2023.

Potrivit Insider Gaming, în prezent au fost trei tipuri de produse PlayStation 5, care sunt A, B și C, dar Sony ar putea lucra la un produs D care ar avea o unitate Blu-ray detașabilă ca caracteristică principală. Dacă va ajunge pe piață, acest viitor model ar deschide ușa pentru a unifica cele două mari linii ale consolei , cu una care include unitatea menționată mai sus și alta care nu, astfel că cea din urmă este pe deplin suportată de descărcări digitale.

Unitatea Blu-ray detașabilă din presupusul model D pentru PlayStation 5 ar folosi USB Type-C ca interfață . De mulți ani există cititoare și recordere de discuri optice care funcționează prin USB 2, deși în cazul posibilei versiuni viitoare a consolei Sony presupunem că aceasta va fi suportată de USB 3 sau 4. Atenție, nu confundați USB Type-C, care este formatul conectorului, cu versiunea interfeței pe care funcționează, deoarece nu este greu să găsești periferice precum microfoane și controlere care se bazează pe USB Type-C, dar de fapt folosesc versiunea 2 a interfeței . La sfârșitul zilei, nu este ca și cum cantitatea de date care poate fi transmisă printr-un microfon sau un controler justifică utilizarea USB 3.

Unitatea Blu-ray detașabilă s- ar conecta în partea din spate a consolei și nu ar afecta în mod semnificativ finisajul estetic al consolei. În ceea ce privește forma de marketing, se speculează că Sony ar putea vinde modelul PlayStation 5 D în două tipuri de ambalaje: unul ar include unitatea Blu-ray, iar celălalt nu. În acest fel, compania ar oferi cele două linii ale consolei printr-un singur produs. În plus, și urmând logica, este de așteptat ca playerul Blu-ray să fie vândut separat pentru cei care au regretat că au luat versiunea cu totul în descărcări digitale sau vor să înlocuiască o unitate stricata, dar rămâne de văzut dacă Sony face facilitati pentru a face asta.

Nu este nevoie de un geniu pentru a-și imagina că intenția Sony cu presupusul model D este de a reduce costurile la fabricarea PlayStation 5, și anume, din cauza crizelor succesive din ultima vreme, companiile trag de ingeniozitate pentru a îmbunătăți marjele și aprovizionarea. De exemplu, Nintendo a redus ambalajul Switch cu 20% pentru a îmbunătăți oferta de unități a consolei.

După cum am spus deja, PlayStation 5 D, dacă va exista, ar vedea lumina zilei în 2023 pentru a simplifica liniile existente ale consolei Sony.

[SURSA]

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns