ReviewŞtiriTelefoane

POCO X4 Pro 5G Review în romană

POCO X4 Pro 5G a fost anunţat în 2022 şi astăzi este la review pe MobileHub.ro, este un telefon destul de vechi dacă e să ne raportăm la modul în care se mişca lumea în ceea ce priveşte tehnologia, însă postăm acest review la momentul în care sunt disponibile modelele pentru testare în redacţia noastră.

POCO X4 Pro 5G este un telefon relativ accesibil şi astăzi vorbim despre acest model, îl analizăm în acest articol şi vom încerca să răspundem la cele mai comune întrebări ale utilizatorilor de telefoane şi a doritorilor ce vor să cumpere acest model.

În ultimii ani, POCO a devenit cel mai important ca brand din gama de buget și, prin urmare, fiecare lansare ar putea fi nașterea unui nou best buy. Să aflăm mai multe acest POCO X4 Pro 5G.

Unboxing

POCO X4 Pro 5G

Ambalajul este foarte bogat. În interior găsim un cablu USB / USB-C, o sursă de alimentare de 67W și, de asemenea, o husă din silicon foarte apreciată pentru a proteja smartphone-ul.

Design

Din punct de vedere constructiv, smartphone-ul uimește prin forme foarte pătrate. Spatele este complet plat, iar marginile sunt tăiate destul de curat. Dacă lateralele sunt cu siguranță din plastic, nu același lucru se poate spune despre partea din spate. Nu exista nimic care să indice că este sticla (şi dacă ar fi POCO ne-ar anunţa cu siguranţă), dar fără îndoială calitatea materialului este excelentă. Nu suntem foarte convinși de alegerea designului cu un bloc proeminent foarte mare. Telefonul sta foarte bine pe spate din cauza acestui bloc de camere foarte mare iar acest lucru este un punct pozitiv din partea noastră.

Smartphone-ul este în general puțin voluminos și nu chiar ușor, cu greutatea sa de 205 de grame.

Ecran

POCO X4 Pro 5G

Acest telefon Poco este echipat cu un panou AMOLED de 6,67 inch cu rezoluție FullHD + (1080 x 2400 pixeli).

POCO X4 Pro 5G

Este un panou frontal bun, cu luminozitate maximă de până la 1200 nits, suport 100% pentru spațiu de culoare DCI-P3 și acceptă o rată de reîmprospătare de 120 Hz.

Hardware

POCO X4 Pro 5G este echipat cu hardware respectabil și își propune să fie vârful gamei POCO pentru începutul de an 2022. Avem un procesor Snapdragon 695 octa-core de 6nm, până la 2,2 GHz. Avem apoi un GPU Adreno 619 și 6 sau 8 GB RAM LPDDR4X. Memoria internă va fi, în consecință, de 64 sau 128 GB UFS 2.2, extensibilă prin slotul pentru un microSD. Smartphone-ul este şi dual SIM, acceptă 5G și Wi-Fi ac dual bând. Avem de asemenea suport pentru Bluetooth 5.1 și, NFC pentru plățile mobile.

POCO X4 Pro 5G

Printre detalii subliniem prezența unui port infraroșu, a unui jack audio și, de asemenea, a unui sistem de vibrații discret. Nu cel mai bun văzut vreodată pe un telefon, dar nici cel mai rău. Senzorul de proximitate nu pare de tip clasic, dar în ciuda acestui fapt nu am observat nicio diferenţă în timpul utilizării.

Software

POCO X4 Pro 5G ajunge pe piață cu MIUI 13.0.1, din păcate bazat în prezent pe Android 11 (dar cu siguranţă va primi actualizări în viitor). În orice caz, este încă un software complet și fluid așa cum ar trebui. În ciuda celor 120 Hz, nu este imposibil de observat o ușoară încetinire, care în orice caz nu afectează deloc calitatea smartphone-ului, ci arată doar câteva limite ale procesorului.

Găsim o selecție bună a celor mai bune funcții MIUI, precum modul joc, teme, bară laterală pentru deschiderea aplicațiilor în modul fereastră și al doilea spațiu. Din păcate, găsim multe aplicații preinstalate, din fericire ușor de îndepărtat.

Camera

POCO X4 Pro 5G

POCO X4 Pro 5G aduce cu el o cameră de 108 megapixeli ƒ / 1.9, un unghi larg de 8 megapixeli ƒ / 2.2 și un macro 2 megapixeli nu foarte util ƒ / 2.4. Senzorul principal este cu siguranță interesant pentru această gamă de preț. Atenţie, numărul de rezoluţie nu este suficient pentru a spune unei camere că este bună sau nu, dar, fără îndoială, fotografiile ne-au surprins pozitiv pentru categoria smartphone, cel puţin în lumină bună. Fotografiile sunt clare, cu un efect bokeh bunculori naturale şi bine calibrate. Are de suferit când lumină este scăzută, dar folosirea modului de noapte vă poate ajuta cu siguranță.

Per total, așadar, o cameră care pentru tipul de smartphone pe care și-l dorește Poco X4 Pro să fie nu te va dezamăgi. Pe partea din faţă a telefonului avem configuraţia 16 megapixeli ƒ / 2.4 în spaţiul special amenajat şi este, de asemenea, suficientă. Păcat doar pentru videoclipurile care pot fi înregistrate cel mult în FullHD la 30 fps şi care sunt cam tremurate.

Autonomie

POCO X4 Pro 5G

Încă o dată, Xiaomi a reușit să profite la maximum de unul dintre smartphone-urile sale. În acest caz vorbim despre autonomia garantată de o baterie de 5.000 mAh. A ajunge la sfârșitul zilei este practic o garanție și două zile de autonomie sunt posibile pentru o porțiune destul de mare de public. Evident că nu dacă ești un utilizator pasionat de smartphone-uri. De asemenea avem încărcare rapidă la 67W .

Preț

POCO X4 Pro 5G de la Xiaomi se poate găsi în momentul de fată în România pentru 2.099 de lei pe eMAG, preţurile sunt mai mici în ceea ce priveşte momentul lansării şi se aşteaptă o scădere mai mare până când stocurile pentru acest smartphone în România vor fi inexistente.

POCO X4 Pro 5G

Concluzie

Poco X4 Pro 5G este smartphone-ul perfect pentru ceea ce doreşte să fie POCO. Autonomie excelentă, hardware la egalitate, ecran frumos și în general, de asemenea, o cameră bună. Păcat de Android 11 la lansare, pentru prețul la care este oferit ne chinuim să ne plângem. În plus, avem NFC, memorie extensibilă, mufă audio și încărcare super rapidă.

POCO X4 Pro 5G Review

Design - 7
Ecran - 7
Software si Performanta - 7
Camera - 7
Baterie - 7

7

Recomand

POCO X4 Pro 5G este un smartphone cu o autonomie excelentă, îl recomandăm pentru, performanta obţinută prin optimizarea software-ului cu hardware, de asemenea pentru capabilitatea camerei foto principale.

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website. În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele. În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button