Politica de confidențialitate

Această Politică de Confidențialitate se aplică tuturor vizitatorilor Geeki.ro. După 13.04.2023, toate site-urile și companiile (cum ar fi operatorii de telefonie mobilă, băncile, agențiile online de presă și restul serviciilor) care prelucrează informații personale și care activează în Uniunea Europeană – și nu numai – sunt obligate să se conformeze noului Regulament General de Protecție a Datelor (GDPR) al Uniunii Europene.

Acest regulament (General Data Protection Regulation) bagă spaima în cei care nu știu cum să explice modul în care folosesc informațiile personale ale utilizatorilor/vizitatorilor lor. Bagă spaima pentru că cei care nu explică utilizarea informațiilor riscă amenzi destul de mari (de 4% din cifra de afaceri pe anul anterior).

Cu siguranță ați primit SMS-uri de la operatorii voștri de telefonie mobilă, de la băncile voastre, notificări de la Microsoft prin sistemul de operare Windows și ați văzut probabil unele lucruri mai “deosebite” intrând pe anumite site-uri în ultima vreme (adică vă explicau cum folosesc informațiile personale; așa cum vom încerca și noi aici), deci treaba e serioasă și are ecouri pe tot mapamondul.

Unele publicații online mari de știri din Statele Unite chiar au blocat accesul vizitatorilor europeni până când își alcătuiesc Politica de Confidențialitate pentru aceștia. Statele Unite nu au regulamentul pe care îl are Uniunea Europeană.

Noi vom încerca să explicăm cât mai simplu și pe înțelesul tuturor vizitatorilor. Navigarea pe Geeki.ro indică faptul că ați luat la cunoștință de următoarele informații și condiții. Dacă nu sunteți de acord cu noile condiții, vă rugăm să nu navigați pe Geeki.ro!

Geeki.ro se angajează să îți respecte viața privată conformându-se cu legislația europeană privind protecția informațiilor cu caracter personal, iar informațiile valorificate de noi sunt minime și folosim mijloace tehnice de protejare a datelor, cum ar fi un protocol de criptare a comunicațiilor (SSL).

Ce se întâmplă cu informațiile tale de pe Geeki.ro

Atunci când navighezi pe Geeki.ro, este posibil să ne oferi voit la secțiunea comentarii acces la informații cu caracter personal (nume, prenume, adresa, telefon, adresa de e-mail). Acestea sunt date pe care tu le introduci atunci când postezi comentarii.

Un șir anonim (numit și “hash”), creat din adresa ta de e-mail pe care o introduci cand postezi comentarii pe Geeki.ro, poate fi furnizat serviciului Gravatar pentru a vedea dacă folosești serviciul. Politica de confidențialitate a serviciului Gravatar este disponibilă aici. După aprobarea comentariului, imaginea dv. de pe serviciul Gravatar este vizibilă pentru public lângă comentariul tău.

Comentariile vizitatorilor pot fi verificate printr-un serviciu automat de detectare a spam-ului.

Exemple de situații în care noi folosim informațiile

  • să poți posta un comentariu pe site;
  • pentru a putea lua legătura cu tine;
  • pentru a răspunde eventualelor întrebări;
  • pentru îmbunătățirea serviciilor oferite de Geeki.ro;
  • pentru transmiterea de buletine informative

Care sunt drepturile tale

  • îți poți exprima acordul pentru prelucrarea informațiilor cu caracter personal;
  • te poți dezabona și abona oricând la notificările pentru știri de pe acest site în colțul din stânga-jos;
  • poți solicita ștergerea informațiilor tale introduse voluntar la secțiunea de comentarii, printr-un e-mail trimis la [email protected];
  • să ceri informații cu privire la informațiile cu caracter personal pe aceeași adresă de e-mail

Actualizări ale Politicii Geeki.ro

Există posibilitatea să ne actualizăm Politica de Confidențialitate, dar cea mai recentă versiune a acesteia este disponibilă non-stop la această pagină.

Unde anume îți stocăm informațiile?

Informațiile tale pe care majoritatea le oferi voluntar la secțiunea comentarii sunt stocate în România.

Cine anume are acces la informațiile tale?

Nu vindem și nu transmitem terților în scopuri de marketing informațiile introduse voit de tine. Informațiile care sunt cedate unor terți sunt cele utilizate numai pentru a-ți oferi publicitate personalizată și care nu implică introducerea lor manuală de către dv.. Acești terți prelucrează informații conform legislației europene pentru protecția datelor și se angajează să garanteze un nivel ridicat de protecție a informațiilor.

Unul dintre terți poate fi rețeaua de publicitate Google AdSense pe care o folosim. E posibil ca unele cookie-uri să fie folosite de acest serviciu din Statele Unite (care respectă legislația europeană privind protecția datelor) și ca unele informații să plece într-acolo.

Pentru cât timp îți păstrăm informațiile?

Vom păstra informațiile furnizate voit de tine la secțiunea comentarii – și nu numai – până când îți retragi consimțământul. Din momentul în care nu mai ești de acord cu stocarea informațiilor, acestea vor fi șterse.