Pregătirile pentru noul an școlar. Cum te asiguri că totul va decurge bine, în contextul pandemiei

pexels gustavo fring 4173103

Pandemia COVID-19 aduce schimbări importante în societate, inclusiv în organizarea procesului de învățământ. Elevii și profesorii sunt nevoiți să respecte noi reguli stricte privind distanțarea socială și normele de igienă. Prin urmare, pregătirile pe care trebuie să le faci anul acesta pentru începerea școlii vor fi puțin diferite, dar anumite sfaturi rămân valabile din anii trecuți. 

Îți prezentăm în continuare ce ai de făcut, pentru ca totul să decurgă bine și anul acesta, iar copilul tău să reia cursurile în cele mai bune condiții și în siguranță.

Cumpără toate materialele igienice necesare

Chiar dacă elevii vor primi de la școală măști de protecție și vor avea la dispoziție soluții pentru dezinfectarea mâinilor, nu trebuie să te bazezi pe acest lucru. Prin urmare, îți recomandăm să cumperi tu câteva seturi de măști de unică folosință sau măști reutilizabile, dar de calitate, pentru ca micuțul tău să aibă mereu la dispoziție unele curate, care să-l protejeze. De asemenea, trebuie să te asiguri că va avea în ghiozdan, în fiecare zi, un gel pentru curățarea mâinilor, cu o concentrație de cel puțin 60% alcool și șervețele umede antibacteriene.

Nu uita de rechizite

Ca în fiecare an, ar fi bine să cumperi din timp toate rechizitele de care va avea nevoie copilul. Dacă vrei să eviți aglomerația din magazine, poți comanda tot ce este necesar de la o librărie online, dar nu uita să-ți faci mai întâi o listă, ca să te asiguri că nu ai omis nimic important. Iată ce trebuie să ai în vedere:

  • Manuale și auxiliare (la recomandarea profesorilor sau a învățătorului)
  • Caiete
  • Penar complet echipat
  • Ghiozdan nou (dacă este nevoie)
  • Bloc de desen, set de pensule și acuarele.

Nu uita nici de cărțile de literatură care vor fi studiate în cadrul programei școlare, dar poți cumpăra și altele, care sunt pe placul celui mic. Copilul trebuie încurajat să citească! Dacă la școala unde merge este necesară o uniformă, trebuie să te interesezi din timp ce anume este nevoie să cumperi.

Schimbarea garderobei

Copiii cresc foarte repede și în fiecare an au nevoie de hăinuțe noi. Este probabil și cazul micuțului tău. Nu lăsa pe ultima sută de metri aceste cumpărături, pentru că nu vrei să vină frigul și să-l prindă pe copil fără haine groase. Acum este momentul ideal pentru a cumpăra noua garderobă. 

Mergi cu puștiul prin magazinele de haine și încălțăminte sau faceți împreună cumpărături online și alege haine care să fie nu doar practice și de calitate, ci și pe gustul său. Vei găsi cu siguranță bluze, pulovere, pijamale și chiar jachete în culori deosebite sau care să aibă un desen cu eroul preferat al celui mic. 

Evident, nu trebuie să uiți de codul vestimentar cerut la școală, dar ține cont că puștiul tău va avea nevoie de haine noi și în afara școlii, prin urmare nu te poți rezuma la uniformă.

Dacă te vei organiza din timp și vei face aceste pregătiri, poți avea siguranța că totul va decurge așa cum trebuie, iar școala va începe în siguranță, fără probleme pentru copilul tău.

Citeste si:  Heading: de ce e important pentru SEO?
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
pexels messala ciulla 1018482

5 modele de pantofi sport in tendinte anul acesta

Next Article
galaxy s21 s30 pas camera selfies sous ecran

Galaxy S21 (S30): Samsung ezita integreze un senzor selfie sub ecran

Related Posts