Telefonul este unul dintre cele mai utilizate aparate din lume. Acesta a devenit o parte esențială și chiar vitală a vieții noastre cotidiene, deoarece ne menține conectați cu restul lumii oricând și oriunde. Fie că ne ajută să păstrăm legătura cu persoanele dragi nouă, sau să folosim hărțile ca să nu ne pierdem pe drum, telefonul este un dispozitiv indispensabil în care investim mulți bani și trebuie să avem grijă de el pentru a nu pierde investiția.
Află cum să prelungești durata de viață a telefonului tău mobil tău în 5 pași simpli
- Fă-i update
Sunt multe motive pentru care nu ai vrea să actualizezi sistemului de operare, printre care: memoria telefonului este prea plină, noul sistem de operare consumă multă baterie, sau pur și simplu nu ai chef să stai între 30 de minute și o oră să aștepți să își facă update. Însă, trebuie să știi că actualizarea telefonului optimizează modul în care funcționează acesta și este recomandat să nu ratezi modificările de software. Dacă mobilul tău nu are cele mai recente actualizări, aplicațiile pot avea mai multe erori de rulare și poți întâmpina probleme în legătură cu securitatea.
- Șterge aplicațiile inutile
Un alt mod prin care poți prelungi durata de viață a telefonului tău este fie să ștergi aplicațiile care rulează în fundal, dacă nu le mai utilizezi, fie să le ștergi pe cele care nu le folosești sau le folosești foarte rar. Aplicațiile care rulează în fundalul mobilului, consumă bateria în mod considerabil, iar cele pe care nu le utilizezi ocupă din memoria telefonului. Creează-ți un obicei din a închide aplicațiile pe care nu le folosești și de a le dezinstala pe cele inutile.
- Protejează-i exteriorul
Cu toții am pățit să ne scăpăm telefonul pe jos cel puțin o dată, iar dacă îți dorești să te bucuri multă vreme de el, trebuie să te asiguri că este protejat cum trebuie. Cea mai bună metodă de a îți ocroti smartphone-ul de șocuri puternice, zgârieturi, sau căzături este prin huse pentru telefoane de la kassemobile.ro, folii pentru ecran și camera principală.
- Curăță-l
Telefonul mobil este o sursă directă de microbi și bacterii, pentru că îl porți cu tine și îl așezi în diferite locuri pe parcursul zilei. Pe lângă asta, îl folosești cu mâinile murdare, prăfuite, sau chiar uleioase. Curățarea telefonului este benefică, în primul rând pentru sănătatea ta, iar în al doilea rând pentru sănătatea lui. Îngrijirea telefonului este foarte simplă! Tot ce trebuie să faci este să ștergi display-ul cu un șervețel umed, sau cu o cârpă de ochelari, iar cu o scobitoare poți curăța difuzoarele, orificiul de microfon, cel de căști și slotul de încărcare.
- Nu lăsa bateria să se descarce complet
Dacă ești genul de persoană care își folosește smartphone-ul până îi descarcă bateria, îți sugerăm să nu mai faci asta. Durata de viață a unui telefon crește atunci când nu trebuie să îl repornești după fiecare încărcare. Îți recomandăm să nu lași ca bateria să scadă sub 15 – 20% și să nu îl lași să se încarce până la 100%, deoarece acest lucru îi diminuează durata de funcționare. Scoate mobilul de la încărcat atunci când procentul bateriei ajunge la 80 – 90%.
În concluzie, trebuie să ai grijă de telefonul tău dacă vrei să îți scoți investiția pe el și să nu trebuiască să îți cumperi unul nou înainte să fii pregătit financiar de asta. Iar dacă vrei să îți folosești mobilul la maximum, vezi aici 4 accesorii cool și utile pentru iubitorii de telefoane mobile, care îți vor face smartphone-ul mai eficient și productiv.
Sursă foto: unsplash.com