fake news
fake news

Instagram a ascuns o publicație a presedintelui Braziliei,  Jair Bolsonaro , publicatia a fost raportata ca „fake news”, aceasta a fost postata luni seară (11), postarea conținea informații false despre numărul de decese de covid-19 din Ceará. Conform tecmundo.com.br

Inițial făcuta de deputatul de stat André Fernandes, postarea a declarat că, în ciuda pandemiei, Ceará a înregistrat un număr mai mic de  decese cauzate de boli respiratorii în 2020, comparativ cu anul trecut.

Președintele a distribuit publicația cu mesajul „Fiecare viață contează! Cu toate acestea, acesta a publicat si o imagine care a indicat numărul de decese în statul de nord-est în 2019 și 2020, în perioada 16 martie – 10 mai. „2019 fără Covid: 6.377; 2020 cu Covid: 6.296 ”.

O agenție independentă a raportat Instagram că este o informatie falsă. Potrivit Agência Lupa , cifrele lansate au fost inexacte, deoarece au inclus decese din alte boli, precum cancerul și SIDA.

Agenția a subliniat, de asemenea, că portalul de transparență al registrului civil , folosit ca sursă în postul distribuit de președinte, indică faptul că decesele cauzate de boli respiratorii din Ceará au atins 2.808 anul trecut și 3.217 în 2020 în perioada menționată.

Nu este prima dată când publicațiile președintelui Republicii au fost eliminate din rețelele de socializare pentru încălcarea regulilor. În martie, Twitter a șters două postări de la Jair Bolsonaro in care subiectul era nerespectarea recomandărilor privind distanța socială. La scurt timp după aceea, Instagram și Facebook au eliminat alte postări ale lui Bolsonaro care conțineau același conținut.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.