O scădere bruscă și neașteptată a prețului Bitcoin provoacă milioane de pierderi în sectorul criptomonedei. Activul digital a început vineri (19) la mai puțin de 22.000 USD , o scădere de aproximativ 8%, încheind o perioadă de maxim în luna august.

Potrivit canalelor specializate precum CoinDesk , aceasta este cea mai mică valoare pentru criptomoneda din 27 iulie . Devalorizarea Bitcoin a mutat întreaga piață a criptomonedei vineri dimineață, provocând lichidări de aproximativ 2,8 miliarde BRL  în sector pe o perioadă de 24 de ore. În timp ce Ethereum a scăzut cu 6%, monedele digitale precum Solana și Dogecoin au înregistrat pierderi de două cifre.

Devalorizarea vine după un moment optimist pentru Bitcoin. Săptămâna trecută, criptomoneda s-a tranzacționat chiar și pentru valori de peste 25.000 USD pentru prima dată din iunie. 

Ce a făcut ca Bitcoin să se prăbușească?

Noua scădere a Bitcoin încă nu are motivațiile sale clare, potrivit CNBC . Unii experți subliniază însă că mișcarea nefavorabilă ar fi legată de scenariul creșterii ratelor dobânzilor în Statele Unite.

Potrivit CoinDesk, piața de valori a dat, de asemenea, indicii că ne aflăm într-un nou moment de contracție a riscului, cu tehnologia și acțiunile legate de criptomonede arătând performanțe negative. Prin urmare, scăderea pieței cripto, poate urma tendințe mai mari ale pieței.

Distribuie.

# Tânăr craiovean pasionat de travel, filme & seriale și noutăți din domeniul tehnologiei.

Lasa un raspuns