Potrivit informațiilor publicate de orașul Rio de Janeirosistemele sale au fost oprite după un atac al hackerilor efectuat la primele ore ale dimineții . Compania Municipală de Informatică și Planificare (IplanRio) lucrează la remedierea situației.

Portalul primăriei și platforma Carioca Digital au fost offline pentru a împiedica infractorii să fure datele înregistrate. Aplicația Taxi Rio a suferit și ea de pe urma atacului și a afectat călătoria pacienților care depind de serviciu pentru a merge la unitățile sanitare.

„Guvernul orașului cere înțelegere și subliniază că serverele Iplan lucrează pentru a minimiza impactul și pentru a face ca sistemul să revină la normal cât mai curând posibil”, a fost publicat într-o notă oficială.

Centrul Administrativ São Sebastião, din cartierul Cidade Nova, a fost și el doborât, iar serviciile de care dispunea populația nu erau disponibile. Oricum, orașul lucrează deja pentru a rezolva problema.

Marți (16 august), Poliția Federală (PF) desfășoară operațiunea „Dark Cloud” în căutarea celor responsabili de atacul platformelor guvernamentale, așa cum s-a întâmplat cu ConectSUS la sfârșitul anului trecut. Acțiunea se desfășoară în Paraíba, Minas Gerais și Santa Catarina.

Distribuie.

# Tânăr craiovean pasionat de travel, filme & seriale și noutăți din domeniul tehnologiei.

Lasa un raspuns