De ceva timp știm că Huawei lucrează la unele modele de notebook-uri și PC-uri care vor fi alimentate de un procesor de producție proprie.

Producătorul din Shenzhen confirmase deja în ultimele săptămâni sosirea unui desktop alimentat de cipul HiSilicon ARM. Acum vin mai multe detalii pe caiet, deși în acest caz sunt mai degrabă zvonuri decât o sursă oficială.

Un leaker deosebit de recunoscut a publicat de o postare pe rețeaua socială chineză Weibo care descrie ambalajul notebook-ului și dezvăluie câteva specificații cheie. Dispozitivul este alimentat de chipsetul Kirin 990 asociat cu 8 GB de RAM, un SSD de 512 GB și un afișaj de 14 inci 1080p.

Laptopul rulează pe Deepin OS 20 bazat pe Linux, dar trecerea la HarmonyOS si va fi disponibil cel mai probabil în viitor. Laptopul se numește Qingyun L410 și se așteaptă să fie o versiune mai ieftină a unui MateBook 14.

Există, de asemenea, posibilitatea ca dispozitivul să accepte conectivitate 5G, deoarece SoC integrat are un modem 5G.

Nu este încă clar dacă acest notebook va fi dedicat doar pieței chinezești (unde va debuta cu siguranță) sau dacă va fi comercializat și în Europa.

Distribuie

Scrie ceva...