Primul telefon Huawei cu HarmonyOS va fi lansat anul acesta

primer smartphone Huawei con HarmonyOS

Presiune pe care o pune Statelor Unite ale Americii asupra Huawei crește din ce în ce mai mult. Până la urmă e o realitate care, potrivit sursele din China, a oferit un impuls companiei astfel încât a accelerat procesul de dezvoltare al propriului lor sistem de operare, și anume HarmonyOS. Asta înseamnă că vom vedea cât mai rapid un terminal echipat cu acest software. Dar când, mai exact?

Chiar dacă nu aveam o dată de lansare confirmată, notebookcheck dot net ne indică faptul că primul smartphone Huawei cu HarmonyOS va apărea înainte de sfârșitul acestui an, mai specific între noiembrie și decembrie. Nu va fi un model high-end, poate chiar nici mid-range, pentru că a fost dezvoltat pe baza unui buget redus, compatibil cu 5G, exclusiv pentru piața din China.

Știm, da știm, noutatea asta care tot circulă cu HarmonyOS pare a fi cam greu de digerat. Înțeleg perfect, ba chiar nu doar eu și alții, ci chiar CEO-ul companiei a recunoscut că au “blufat” cu acest sistem de operare, dar cred că ar trebui să contextualizăm corect această afirmație.

Citeste si:  Gmail isi schimba logo-ul pe Android

Sus-pusul șef al Huawei nu a zis nimic în acea vreme despre lansarea vreunui dispozitiv cu HarmonyOS. Sugestia pe care ne-a oferit-o a fost că nu va concura cu Android și că va dura o perioadă destul de lungă de timp și va fi nevoie de multe investiții până vor ajunge la nivelul sistemului de operare pe care îl oferă Google. Însă, aici e catch-ul un apare blufarea, e o afirmație care promite multe și care trezește speranțe, totul la nivel de ecosistem.

Ce specificații va avea primul telefon Huawei cu HarmonyOS?

Pentru moment, nu avem suficiente informații la dispoziție, dar din ceea ce a zis analistul Ma Jihua, înțelegem că va fi un telefon ieftin cu 5G și că va costa undeva în jurul a 150 de euro.

Având aceste considerente, mă pot duce cu gândul că vom putea vedea o configurație precum: un procesor MediaTek Dimensity 720, 4 GB RAM, 64 GB stocare și un modul de camere duble sau triple.

Citeste si:  Chrome te va avertiza atunci cand folosesti parole slabe

Primul telefon Huawei cu HarmonyOS va fi disponibil doar pieței chineze. E o decizie demnă de a fi înțeleasă, mai ales că această piață nu e atât de dependentă de serviciile Google iar ceea ce a făcut Trump, a trezit spiritul naționalist al multor persoane, desigur, în favoarea lui Huawei.

Rămâi la curent cu toate noutățile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
poco f2 pro 1200x655 1

Un raport calitate/pret imbatabil pentru Poco F2 Pro la 388 euro

Articolul următor
Lucifer Sezonul 5 Online Subtitrat

Lucifer Sezonul 5 Online Subtitrat pe Netflix: Vezi noutatile

Postări Asemănatoare
Total
0
Share