PS5: DualSense ar putea recunoaște automat jucătorii

the ps5 dualsense controller maintains ps4 dualshocks worst design decision feature

Mai sunt doar câteva luni până când PlayStation 5 își va face apariția. Până acum știm aproape totul despre mult discutata consolă a cărui singur secret pe care încă nu-l deținem este prețul și data exactă de lansare. Cu mult înainte de a-și dezvălui noul produs, Sony a pus în lumina reflectoarelor viitoarea generație de controllere intitulată DualSense, devenind pentru moment principalul element spre care își îndreaptă toată lumea atenția. De altfel, chiar și într-o campanie de marketing compania japoneză pare să scoată în evidență mai mult controllerul ca parte pricipală ce îmbunătățește experiența de gaming a utilizatorilor.

PS5: va mai fi nevoie de o parolă pentru a ne conecta la cont sau nu?

Un brevet emis de Sony în februarie 2020 la Biroul de Brevete din Statele Unite descrie un controller care încorporează o tehnologie inovatoare. Acesta recunoaște automat jucătorul pe baza mai multor date, inclusiv modul în care îl ține în mâini. Documentul explică faptul că mai mulți senzori, inclusiv giroscopul, accelerometrul sau magnetometrul vor fi folosiți pentru a crea un profil precis al fiecărui jucător în funcție de manipularea dispozitivului.

Citeste si:  Xbox Live Gold jocuri gratuite Noiembrie 2019

„Acest sistem de identificare a utilizatorului se folosește de mai mulți senzori configurați pentru a detecta orice interacțiune care are loc cu controllerul. Apoi, dispozitivul trimite datele de telemetrie colectate de aceștia [la PS5] pentru a determina identitatea celui care deține contul”.

Probabil ai dubii legate de fiabilitatea sistemului, dar se zice că brevetul asigură un scor tehnic bun de identificare cu exactitate a jucătorilor. Dar la ce ar putea fi folosită această nouă funcție? Ei bine, pentru a scăpa de metoda clasică de logare. Într-adevăr, prin recunoașterea automată a jucătorilor, controlerul PS5 ar permite o efectuarea unei conectări mult mai fluide și rapide, mai ales din punct de vedere al eficienței.

Dacă mai multe conturi sunt configurate pe o singură consolă, controllerul ar putea diferenția utilizatorii. De asemenea, Sony ar putea să ne mai pregătească câteva surprize pentru noi cu privire la această caracteristică. Poate va fi util pentru a oferi o experiență personalizată în jocuri, cine știe? În cele din urmă, se mai vorbește că DualSense ar putea avea o autonomie de 3 până la 4 ore mai mare decât cea a lui DualShock 4.

Citeste si:  Apple lansează o versiune iOS 14.2, dar numai pentru iPhone 12

Rămâi la curent cu toate noutățile!

Articolul anterior
fitbit inspire 2 1200x675 1

Fitbit Inspire 2: pana la 10 zile de autonomie pentru aceasta bratara inteligenta

Articolul următor
asus zenfone 7 pro officiel 1

ZenFone 7 si 7 Pro oficiale: senzor rotativ, ecran 90 Hz, SD865+

Postări Asemănatoare
Total
0
Share