Quick Charge 5 poate încărca o baterie de 4,500 mAh în 15 minute

qualcomm quick charge 5 hero 1280x720 1

Quick Charge 5 a fost lansat și promite o încărcare mai rapidă ca niciodată, însă și o flexibilitate mult mai mare în raport cu dispozitivele. Acum poate suporta o putere electrică de până la 100W, fapt ce îi permite încărcarea unei baterii de aproximativ 4,500 mAh de la 0 la 50% în doar 5 minute.

Qualcomm ne comunică, de altfel, faptul că încercă să facă din Quick Charge 5 “cea mai rapidă soluție de încărcare disponibilă comercial”. O simplă baterie de 4,500 mAh poate să fie încărcată de la zero la maxim în doar 15 minute.

Așadar, tehnologia oferită este de 4 ori mai eficientă decât generația anterioară a sistemului de încărcare rapidă și de zece ori față de cea care a fost lansată în 2013 (menționează compania). De atunci, încărcarea oferită a fost implementată în mai mult de 250 de dispozitive – inițial telefoane, iar mai apoi tablete, drone, boxe portabile și multe altele.

Un alt lucru nou pe care îl aduce Quick Charge 5 este analiza mult mai detaliată și exactă a energiei care trece prin fir în bateriea gadgetului tău (afirmă Qualcomm). Acum, aceasta va fi transferată într-un mod cu mult mai sigur decât înainte, controlând cu exactitate voltajul și comportamentul curentului pe diferite nivele. Prin această cale, se poate face extrem de ușor trecerea de la 3.3 până la 20 volți (3A/5A,5+A), și la o putere mai mare de 45W, depinzând de telefon și software.

Citeste si:  Pret Huawei P40 5G in Romania, disponibilitate si specificatii

Acest lucru poate fi de mare ajutor atunci când vine vorba de încălzirea execesivă, deoarece, conform Qualcomm, noua generație promite atingerea unor temperaturi maxime cu 10 grade celsius mai puțin față de Quick Charge 4 (în cazul cablurilor normale). De altfel, vom avea partea și de o eficiență cu 70% mai mare.

Spre final…

Compania poate cu ușurință să pună la dispoziție și în circulațoe această nouă tehnologie. Însă, totul depinde de promptitudinea de care dau dovadă producătorii diferitelor tipuri de dispozitive. Deocamdată, se pare că va fi disponibilă cu următoarele telefoane care vor avea la bază noua serie 800 a procesoarelor Snapdragon. Probabil, Xiaomi va fi primul ce va oferi un smartphone capabil să ruleze această tehnologie în trimestru trei al acestui an (menționează Qualcomm).

Rămâi la curent cu toate noutățile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
oppo 1200x800 1

Oppo Band- alternativa perfecta la Mi Band

Articolul următor
google nest speaker face

Google Nest Speaker – descoperiti primele poze cu succesorul lui Google Home

Postări Asemănatoare
Total
0
Share