Rachetele SpaceX depășesc serialele Netflix: iată de ce

By
Marian Mărian
Redactor
Marian prezintă un interes ridicat față de marketingul digital. Acesta consideră că internetul e un mediu minunat care oferă oportunități nelimitate utilizatorilor de a se dezvolta...

În ciuda crizei actuale din industria tehnologică, SpaceX, compania aerospațială fondată de Elon Musk, o duce mai bine ca niciodată. Compania tocmai a încheiat o nouă rundă de finanțare în valoare de 750 de milioane de dolari, evaluând compania la suma uriașă de 137 de miliarde de dolari.

SpaceX a depășit Netflix

SpaceX nu este cotată la bursă, așa că această cifră se bazează pe rapoartele din presă potrivit cărora compania permite investitorilor să își revândă acțiunile la 77 de dolari bucata. În cazul în care compania decide să devină publică, prețul acțiunilor ar putea urca și mai mult. Acest lucru ar plasa SpaceX în fața unor companii precum Netflix, evaluată în prezent la 131,22 miliarde de dolari.

Un an de succes pentru SpaceX

De altfel, anul acesta a fost un succes general pentru SpaceX. Serviciul de internet al companiei, Starlink, a depășit deja un milion de abonați, iar serviciile lor au fost benefice pentru ucraineni din cauza invaziei rusești. De asemenea, SpaceX a finalizat 60 de lansări, respectându-și promisiunea de la începutul anului. În comparație, rivalul lor european, Arianespace, a finalizat doar 5 lansări, cea mai recentă lansare Vega-C eșuând. Acest eșec este dăunător pentru industria aerospațială europeană și sporește și mai mult dominația SpaceX pe piață.

Controverse interne

SpaceX nu a fost lipsită de controverse. Anul trecut, angajații au publicat o scrisoare în care îl criticau pe Elon Musk și izbucnirile sale. Aceștia spuneau: „În calitate de CEO și cel mai cunoscut purtător de cuvânt, Elon este văzut ca fiind imaginea SpaceX – orice tweet trimis de Elon este efectiv o declarație publică a companiei. Este esențial să clarificăm pentru echipele noastre și pentru potențialul fond de personal competent că mesajele sale nu reflectă munca, misiunea sau valorile noastre.” Acest lucru nu a picat bine la nivelul conducerii, iar „un număr” de angajați au fost concediați ulterior. Incidente similare au avut loc și în cadrul Twitter.

Etichetat:
Distribuie acest articol
Redactor
Urmăriți:
Marian prezintă un interes ridicat față de marketingul digital. Acesta consideră că internetul e un mediu minunat care oferă oportunități nelimitate utilizatorilor de a se dezvolta și de a-și exprima creativitatea. Cu o experiență vastă în copywriting, Marian a redactat articole pentru revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, în perioada 2016-2018. Apoi, din 2019, Marian a preluat rolul de Redactor-șef adjunct și SEO Specialist în cadrul portalului de ştiri şi informaţii IT&C intitulat GEEKI. Pe lângă capabilitățile sale de gândire critică, fiind capabil să facă diferența între corelație și cauzalitate în domeniul SEO, acestuia îi place, de altfel, să scrie articole despre diverse subiecte ce țin de tehnologie, știință și divertisment.