Stiri ITGadgetMobile

Radiația 5G nu dăunează sănătății, constată studiile

Radiația provenită de la  tehnologia 5G nu ar fi capabilă să provoace dune asupra sănătății umane, potrivit unui studiu recent realizat în Statele Unite. Pentru a obține acest rezultat, cercetătorii au expus embrionii peștilor zebra la radiații timp de două zile.

Acest organism, pe lângă faptul că are procese de dezvoltare asemănătoare omului, are și caracteristici genomice similare. Din acest motiv, rezultatele acestui studiu pot fi aplicate oamenilor.

Cum a fost realizat studiul

În cadrul cercetării, publicat în jurnalul Plos One , oamenii de știință au expus pe două zile zebraful embrionar la radiații de 3,5 GHz, frecvență utilizată în mod normal de telefoanele mobile compatibile cu 5G.

Inițial, embrionii au fost plasați pe plăci și apoi în interiorul unei cutii de cupru – ceea ce a împiedicat radiația, introdusă în cutie de antene, să se disipeze.

Rezultate

La sfârșitul analizei, organismele nu au prezentat impact asupra mortalității, dezvoltării sau chiar asupra răspunsului comportamental la lumină. Oamenii de știință au identificat, însă, doar un impact modest asupra răspunsului embrionului la un sunet brusc – un factor care va fi investigat în analizele viitoare.

„Pe baza studiului nostru, nu credem că radiațiile 5G sunt dăunătoare”, a spus savantul Subham Dasgupta, parte a grupului de cercetători responsabili de studiu.

Următorul pas în cercetare este monitorizarea efectelor radiațiilor, acum la nivel genetic, asupra acestor organisme pe care le dezvoltă. Oamenii de știință doresc, de asemenea, să studieze comportamentul embrionilor în fața frecvențelor mai mari și a expunerilor mai intense – pentru a înțelege modul în care ritmul rapid al industriei de telefonie mobilă afectează oamenii.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *