Recenzie Philips 243B9 – Un monitor de birou cu funcţii interesante

Marian Ciobanu
By Marian Ciobanu
6 Min
Recenzie Philips 243B9
Recenzie Philips 243B9

Philips 243B9 este un monitor de ultima generaţie, util şi dedicat în principal activităţilor de tip office, acesta vine cu funcţii utile celor ce lucrează de acasă sau pur şi simplu doresc un upgrade la birou.

Am primit monitorul Philips 243B9 în teste şi pentru că am avut o săptămână timp pentru a-l testa, activitatea noastră cu Geeki.ro ne-a ajutat să vedem cu adevărat dacă acest monitor este sau nu o alegere inspirată pentru birou.

Philips 243B9 Specificatii

Recenzie Philips 243B9
Marimea ecranului23.8inch
Rezolutia ecranului1920 x 1080
Tehnologia ecranuluiIPS
Rata de reîmprospătare a ecranului75 Hz
Intrări videoVGA, DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, USB-C 3.2 Gen 1
Intrări/ieșiri audioMufă de intrare de 3,5 mm, mufă de căști de 3,5 mm
Difuzoare2x 2W
Porturi4x USB 3.2
AjustabilitateReglare pe înălțime de 150 mm, înclinare de la -5 la 30 °, rotire la 175 °, mod portret

Design

Începem prin a spune că Philips 243B9 este numit un monitor premium, de asemenea acest lucru se simte şi prin construcţia acestui monitor. Plasticul folosit pare destul de „ieftin” iar grosimea monitorului este destul de mare pentru standardele zilelor de astăzi şi în comparaţie cu alte modele de la Philips.

Recenzie Philips 243B9

Şi pentru că am început pe un ton puţin mai răutăcios trebuie totuşi să completăm ca alte lucruri negative la design nu mai avem de adăugat, practic cadrele monitorului sunt subţiri de 2.5mm şi oferă monitorului un aspect foarte elegant iar suportul monitorului oferă un grad de reglare impresionant puteţi inclusiv să rotiţi ecranul după cum doriţi, puteţi de asemenea să inclinaţi monitorul după bunul plac, acesta este un aspect atât practic cât şi modern al unui monitor din zilele noastre.

Recenzie Philips 243B9

În spatele monitorului, avem de asemenea şi o clemă de prindere a cablurilor, totul pentru că biroul pe care vei pune acest monitor să arate curat şi elegant.

Calitatea imaginii

Nu mă așteptam să fie dezvăluit ceva remarcabil prin testarea 243B9 și nu a oferit surprize grozave.

Acest panou poate atinge 100% din sRGB, dar doar 79% din AdobeRGB și 82% din gama P3. Aceasta este o acuratețe a culorii suficient de bună pentru munca de birou, dar nu este ideală pentru oricine care lucrează profesional cu culoarea.

Recenzie Philips 243B9

Iluminarea este puternic orientată spre centru, lăsând colțurile cu până la 19% mai întunecate decât mijlocul. Și în general, ecranul este mai luminos în jumătatea superioară decât în ​​partea inferioară.

Cât de vizibil veți găsi acest lucru va depinde de iluminarea ambientală și de nivelurile de luminozitate setate, dar deoarece acesta nu este un panou excepțional de luminos, maschează ușor defectul.

Jucătorii sau profesioniștii în culori ar fi dezamăgiți de acest monitor, dar pentru uz de birou, este mai bun decât multe monitoare de office în ceea ce privește reprezentarea culorilor și acuratețea.

Funcţionalitate

Tehnologia IPS din acest panou nu oferă nimic special, deși oferă unghiuri de vizualizare decente și este destul de colorată.

Rata optimă de reîmprospătare pentru acest panou este de 60 Hz la 1080p, deși poate fi forțată la 75 Hz.

Recenzie Philips 243B9

Deoarece acesta nu este un produs conceput pentru jucători, limitele sincronizării variabile nu reprezintă o problemă semnificativă.

Unde acest panou este mai impresionant este în ceea ce privește gestionarea puterii și numărul semnificativ de caracteristici ergonomice ușor de utilizat.

Majoritatea meniului OSD este ocupat cu aceste opțiuni, inclusiv un submeniu SmartImage cu moduri specifice pentru EasyRead, Office, Photo, Movie, Game, Economy și o setare LowBlue.

De asemenea, are PowerSensor, un sistem care utilizează un senzor infraroșu pentru a determina prezența utilizatorului. Dacă utilizatorul nu se află lângă ecran, mecanismul PowerSensor reduce luminozitatea și consumul de energie în consecință. Raza acestui senzor este între 30 și 100 cm și poate fi dezactivat dacă utilizatorul operează în afara acestei zone.

De asemenea, monitorul dispune si de o camera video

Verdict

Philips 243B9 este un monitor potrivit pentru office, Oferă un ecran extrem de ergonomic, cu o mulțime de funcții prietenoase pentru angajați, la un preț pe care majoritatea companiilor l-ar accepta cu ușurință.

Acest monitor totuşi nu este şi pentru mine, sunt un utilizator al computerului zilnic, dar în acelaşi timp mai am şi zile în care doresc să încerc câte un joc competitiv, mai şi editez, deci nu este un monitor pentru un creator de conţinut sau un gamer, în schimb este un monitor mai mult decât potrivit pentru office, de asemenea datorită anumitor funcţii poate fi folosit şi în gaming ocazional.

Recenzie Philips 243B9
4.3
Design 4.5 din 5
Calitatea imaginii 4 din 5
Functionalitate 4 din 5
Conectivitate 4.5 din 5

Urmărește Geeki.ro și pe Google News

Etichetat:
Distribuie acest articol
Postat de Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Fondator GEEKI, am creat acest portal de ştiri it, tutoriale, ghiduri şi alte articole din jurul unui divertisment mai "nerd" pentru a expune public ceea ce mă pasionează şi de a răspunde la întrebările multor internauţi. Vreau să duc acest portal mult mai departe, investesc foarte mult timp şi energie pentru a oferi calitate şi cantitate în egală măsură pentru publicul acestui site.
Lasă o recenzie

Lasă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată.