Uniunea Europeană dorește să reglementeze criptomonedele și să interzică portofelele anonime

Marian Mărian
By Marian Mărian
1 Min

Uniunea Europeană a prezentat o propunere de reglementare a criptomonedelor. „Criptomonedele sunt unul dintre cele mai noi instrumente pentru spălarea banilor”, a declarat Mairead McGuinness, comisarul european pentru servicii financiare. „Vom face portofele anonime ilegale și ne vom asigura că toate tranzacțiile pot fi urmărite.”

Conform CNET, noile reguli nu vor viza direct utilizatorii, ci furnizorii de servicii legate de criptomonede. Va fi responsabilitatea platformelor de brokeraj să colecteze informațiile personale ale utilizatorilor.

Transferurile de active virtuale sunt supuse acelorași riscuri de spălare a banilor și de finanțare a terorismului asociate plăților tradiționale. Rezultă că, pentru a aborda aceste probleme comune diferitelor metode de plată, este logic să se utilizeze aceleași instrumente legale.

Comisia Europeană

Propunerea face parte dintr-un proiect mai larg de combatere a spălării banilor care, printre altele, prevede un plafon maxim pentru plățile în numerar la nivel european și înființarea unui nou organism de supraveghere (numit Anti-Money Laundering Authority, pe scurt AMLA) pentru combaterea infracțiunilor financiare. Uniunea Europeană intenționează, de asemenea, să actualizeze listele țărilor lipsite de „reguli adecvate pentru combaterea spălării banilor”.

Urmărește Geeki.ro și pe Google News

Distribuie acest articol
Postat de Marian Mărian Redactor-șef
Urmăriți:
Pasionat de lumea digitală și cultura geek. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.