ŞtiriTehnologie

Riscul de frauda online creste cu coronavirus

Mediul tehnologic este, de asemenea, axat pe coronavirus. Pe lângă companiile care se dedică dezvoltării constante a instrumentelor pentru a ajuta populația mondială, fie că este vorba despre acțiuni pentru rețele sociale sau aplicații specifice cu informații fiabile în timp real, există o altă nișă preocupată de consecințele situației: Europol, o entitate care reprezintă 27 de instituții de poliție Țările Uniunii Europene.

Într-un document publicat vineri (27), agenția a evidențiat eforturile care vizează combaterea escrocheriei virtuale. Potrivit publicației, oamenii sunt mai vulnerabili la aceste situații din trei motive: nivelul crescut de insecuritate, creșterea consumului online și probabilitatea mai mare de interes pentru conținutul despre pandemie.

În prezent, șansele ca un domeniu legat de covid-19 să fie dăunător sunt de 50%, potrivit specialiștilor. Dacă utilizatorul cade în capcană, dispozitivul poate fi infectat cu diverse programe malware. Așadar, o echipă de experți în securitate cibernetică s-au reunit pentru a lupta împotriva hackerilor.

Luptați împotriva atacurilor virtuale

Potrivit Reuters, profesioniști din 40 de țări fac echipă pentru a proteja mai multe organizații. Grupul de lucru a fost numit COVID-19 CTI League și are profesioniști din marile companii care oferă sprijin, precum Microsoft și Amazon.

Având în vedere că țintele includ mari corporații, prioritatea echipei este protejarea celor mai responsabili pentru combaterea coronavirusului, spune Marc Rogers, unul dintre managerii inițiativei. Sunt menționate instituțiile de sănătate și furnizorii de servicii concentrați pe comunicare.

Problema este că există, de asemenea, implicații negative asupra traficului sporit. De exemplu, comportamentele toxice generale, cum ar fi ura și abuzul, au susținut discursul de ură împotriva Chinei cu 900%, deoarece oamenii au mai mult timp să se exprime pe diverse platforme.

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce Geeki.ro, un portal de știri IT&C și articole despre Hi-Tech și gaming.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare