Rusia, care are o pondere mare în programul Stației Spațiale Internaționale, a anunțat că vrea să părăsească ISS din cauza presiunilor administrației SUA și Biden.

Rusia face parte din ISS de când racheta sa de protoni a fost lansată în spațiu în 1998, dar recent s-a dezvăluit că Rusia are planuri pentru propria stație spațială. Sancțiunile SUA și noile sancțiuni impuse de administrația Biden au determinat Agenția Spațială Rusă Roscosmos să părăsească ISS.

Contractele fiind prelungite

Acordurile țărilor cu ISS expiră în 2024 și se spune că majoritatea celor cinci parteneri principali (SUA, Japonia, Canada, Rusia, Agenția Spațială Europeană) încearcă să prelungească acordul până în 2028. Pentru ca tranzacția să expire în 2024, NASA poate înlocui părți ale infrastructurii stației, poate prelungi durata de viață a stației sale sau poate adăuga module.

Cu toate acestea, SUA pare să vrea ca Rusia să rămână în stație și să o întrețină, chiar dacă are controlul comun asupra multor sisteme din stație, deoarece se crede că retragerea Rusiei va reprezenta o amenințare pentru statie.

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns