Cu doar o săptămână înainte de lansarea oficială pe piață a noilor procesoare Zen 4 de la AMD, prețurile în euro ale tuturor referințelor tocmai au fost dezvăluite de un renumit retailer francez.

La sfârșitul lunii trecute, AMD și-a prezentat oficial noul Ryzen 4000 „Raphael”, bazat pe arhitectura sa Zen 4 facuta în 5 nm. Au fost introduse 4 referințe noi, Ryzen 5 7600X, Ryzen 7 7700X, Ryzen 9 7900X precum și Ryzen 9 7950X.

AMD lansase toate cipurile sale noi la aceleași prețuri ca și generațiile anterioare, adică 299 de dolari, 399 de dolari, 549 de dolari și respectiv 699 de dolari. Deși ne-am fi putut aștepta la prețuri similare în Europa, acum știm că situația geopolitică actuală va avea un impact asupra prețurilor recomandate aici.

Cdiscount dezvaluie pretul procesoarelor Ryzen 7000 inainte de lansare

Cdiscount dezvaluie pretul procesoarelor Ryzen 7000 inainte de lansare

În timp ce chipsurile nu sunt așteptate înainte de 27 septembrie pe rafturile retailerilor obișnuiți, site-ul Cdiscount a enumerat deja toate referințele în avans, cu ceea ce par a fi prețurile recomandate ale acestora.

Cdiscount dezvăluie așadar în preview că prețurile sunt mult mai mari decât ne-am fi putut spera. Într-adevăr, Ryzen 5 7600X este afișat la 409,99 euro, Ryzen 7 7700X la 589,99 euro, Ryzen 9 7900X la 749,99 euro și Ryzen 9 7950X la 1099,00 euro. Toate prețurile sunt așadar cu mai mult sau mai puțin cu 30% mai mari decât prețurile de lansare recomandate ale generației anterioare Ryzen 5000. Cu toate acestea, merită să ne amintim că acestea nu au fost oricum respectate din cauza deficitului global de semiconductori.

Dacă aceste prețuri se dovedesc a fi corecte, AMD a fost, așadar, nevoită să-și majoreze prețurile cu Europenii din cauza situației actuale. Ca o reamintire, la începutul lunii, Apple a fost cel care a fost nevoit să revizuiască prețurile noului său iPhone 14 în sus. În discuție, războiul din Ucraina, dificultățile de aprovizionare, creșterea costurilor de transport, dar mai ales paritatea euro-dolar. Prin urmare, va trebui să ne obișnuim cu faptul că toate produsele americane își vor avea prețurile mai mari aici în următoarele câteva luni.

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns