Samsung conduce piața telefoanelor mobile și Apple ocupă locul al doilea

Samsung este primul în clasamentul telefoanelor mobile la nivel mondial, potrivit Strategy Analytics. Apple, de asemenea, se afla pe locul 2, urmat de Xiaomi care este pe locul 3. Rezultatele se bazează pe mișcările din primul trimestru al anului 2021.

Clasamentul actual arată o schimbare semnificativă fata de rezultatele celui de-al doilea trimestru al anului trecut, când Huawei era în fruntea clasamentului. În 2019, producătorul chinez a depășit chiar si Apple în vânzările globale. Acum, spre deosebire de anii precedenți, gigantul chinez nu figurează în top 5.

Samsung a realizat un salt semnificativ în primul trimestru al acestui an. Cifrele producătorului au trecut de la 58 de milioane la 77 de milioane de unități vândute comparativ cu primul trimestru al anului 2020. Apple, la rândul său, trece de la 39 de milioane la 57 de milioane. În al treilea rând, Xiaomi își ridică numărul de la 28 la 49 de milioane, o creștere cu 5% a cotei de piață.

4994676 glbalq121pr

S-a înregistrat o creștere de 24% a vânzărilor de telefoane mobile în general în 2021, în comparație cu aceeași perioadă din 2020. Aplicând în număr, aceasta înseamnă o livrare de 340 de milioane de smartphone-uri. Acesta este un contrapunct semnificativ la scăderea numărului în 2020, în special la începutul pandemiei.

Numărul în creștere poate fi explicat prin două tipuri de cereri: cele ale consumatorilor care doresc să înlocuiască dispozitivele vechi și cei care caută dispozitive compatibile cu 5G . În acest sens, piața chineză a avut o mișcare în favoarea aderenței dispozitivelor cu a cincea generație de internet, unul dintre motivele creșterii cu 35% în țară.

Directorul executiv al Strategiei Analitice, Neil Mawston, comentează că performanța Samsung în acest trimestru este rezultatul liniei Galaxy A, reînnoită anul acesta cu opțiuni care includ 4G sau 5G, dar are și influența vânzării liniei Galaxy S21 , lansat la începutul anului 2021.

Galaxy S21 Plus

Galaxy S21 Plus

Galaxy S21 Plus este cel mai popular flagship Samsung in momentul de fata, acesta vine cu o schimbare a aspectului fata de generatia trecuta si cu o baterie mai mare printre alte schimbari.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *