ŞtiriTelefoane

Samsung Exynos Modem 5300 lansat: Iată specificaţiile!

Gigantul tehnologic Samsung a prezentat Exynos Modem 5300, care este de așteptat să alimenteze smartphone-urile și dispozitivele de nouă generație. Noua soluție va oferi viteze de descărcare de 10 Gbps și o viață mai lungă a bateriei. Iată detaliile

Samsung, care a urcat pe scena cu primul modem 5G Exynos 5100 din lume compatibil cu standardul 3GPP în 2018, lucrează de ceva vreme la succesorul modelului. Astăzi, rupând tăcerea, gigantul tehnologic și-a prezentat noul modem 5G , Exynos Modem 5300.

Specificații Samsung Exynos Modem 5300

Bazat pe tehnologia de proces EUV de 4 nm de la Samsung Foundry, Exynos Modem 5300 va oferi viteze de descărcare de până la 10 Gbps și viteze de încărcare de 3,87 Gbps atât în ​​rețelele 5G SA (autonome) cât și NSA (fixe) . Să subliniem că aceste cifre sunt de 10 ori mai rapide decât cea mai rapidă conexiune fixă ​​4G disponibilă în prezent.

De asemenea, susținut de standardul de ultimă generație 3GPP 5G NR Versiunea 16 și de interfața PCIe la bord, Exynos Modem 5300 este de așteptat să fie adoptat de mai multe dispozitive, precum și de rețele de telecomunicații și producători de smartphone-uri. În acest context, putem spune că noua soluție este importantă și pentru internetul lucrurilor (IoT), videoclipurile cu rezoluție ultra-înaltă, hologramele și vehiculele autonome.

Deci, când se va întâlni Samsung Exynos 5300 cu consumatorii? Samsung nu a anunțat încă ce chipset-uri va însoți noua soluție. Cu toate acestea, scurgerile recente indică seria Google Pixel 8, care va fi alimentată de următoarea generație a platformei Google Tensor 3.

După cum se știe, Samsung a inclus platforma Snapdragon 8 Gen 2 pentru Galaxy în seria Galaxy S23. Pe de altă parte, familia Galaxy S24 poate veni cu o platformă Exynos susținută de noul modem 5G.

[SURSA]

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website. În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele. În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button